Feng šui je drevna kineska filozofija koja se primenjuje u uređenju prostora. Kada je feng šui dobar, kroz kuću teče pozitivna či energija, tvrde feng šui stručnjaci. Ova energija je povezana sa blagostanjem, raspoloženjem, atmosferom u domu, sa novcem, a evo kojih 5 stvari treba promeniti u kući da biste imali više novca:

1. Pažljivo sa elementom vode

Feng šui stručnjaci savetuju da u domu treba popraviti sve cevi i slavine koje cure, jer ovo simbolizuje oticanje novca iz vaše kuće. Takođe, ne smete dozvoliti da u domu stoji ustajala voda, pa redovno menjajte vodu u vazama i akvarijumima (ako nemate filter za pročišćavanje). Ogledalo je povezano sa elemtnom vode, pa oo ne bi trebalo da bude postavljeno prekoputa kreveta u spavaćoj sobi i u njima ne bi trebalo da se vidi odraz ulaznih vrata.

2. Moć biljaka

Biljke uvek oplemen prostor, donsedu posebnu estetiku i svežinu u dom. prema feng šuiju postoje biljke koje privlače novac. Ne bi trebalo da držite u domu veštačko, suvo ili uvelo cveće, pa ga obavezno izbacite.

3. Boje koje simbolizuju novac

Crvena boja je odlična za poboljšanje finansija, ali nemojte preterati sa njom kako ne biste pojačali element vatre u domu koji može u zrokovati konflikte. Takođe, boje bogatstva su zelena i ljubičasta, pa sa nnjima možete dekorisati prostor. Ali, ne zaboravite, važno je da sve bude u skladu i savršenoj ravnoteži.

4. Energija u kuhinji je povezana sa novcem i zdravljem

Važno je da kuhinja uvek bude sređena i uredna, da u njoj bude sve čisto. Izbacite iz frižidera pokvarenu hranu i onu kojoj je istekao rok trajanja, očistite šporet od fleka, organizujte namirnice i začine - ništa ne treba da bude nabacano. Obavezno očistite prašinu iza kuhinjskih elemenata.

5. Izbacite iz doma sve što je nepotrebno

Kako bi povoljna energija normalno funkcionisala kroz dom, važno je da on bude raterećen, slobodan, bez previše stvari. Izbacite iz doma sve stvari koje su pokvarene, slomljene (donose lošu energiju) više ih ne koristite - sve što se ne vezuje sa vašim potrebama i osećanjiima. Otvoren dom je dom bogatstva!

Izvor: Sensa