Ako ste primetili da ste ogorčeni, bezvoljni, depresivni, da vam sve ide loše, ne možete da spavate, moguće je da vam se u kući nakupila negativna energija. Prema feng šui učenju, mnogi predmeti imaju moć da privuku negativno i da ga zadrže, sprečavajući na taj način slobodan protok nove, pozitivne i produktivne energije. Stoga je vreme za veliko spremanje! Evo šta treba da izbacite već danas:

1. Uređaji koji ne rade

Uređaji koji nisu u funkciji poput starih televizora, radio aparata, satova i slično samo skladište negativnu energiju i naravno dragocen prostor u vašem stanu. Ako na zidu stoji sat koji ne radi, to simbolički znači da tapkate u mestu, ostajete u prošlosti, a samim tim ne privlačite novu, produktivnu energiju napretka.

2. Oštećeno posuđe

Svi predmeti koje koristite za pripremu hrane ili za jelo i piće treba da budu celi. Znači, okrnjene šolje i tanjiri, ulubljene šerpe i oštećeni tiganji treba da se lete iz kuhinje! Zaboravite na svoju omiljenu okrnjenu šolju za kafu! Izvadite konačno onaj novi servis koji čuvate u vitrini, prestanite da ga čuvate za neke posebne prilike jer to simbolički znači da odbijate uspeh i sreću.

3. Odeća koju ne nosite

Koliko puta ste rekli „nemam šta da obučem“ a pritom imate pun ormar stvari? Vreme je za veliko spremanje. Izdvijite na jednu gomilu ono što zaista nosite, a na drugu ono što niste obukli više od godinu dana. I onda celu tu gomilu nenošenih stvari izbacite. Nema poente da čuvate nešto što vam nije udobno, u čemu se ne osećate dobro, što vam je premalo ili veliko… Osobodite se negativne energije i učinite nekome dobro delo donirajući odeću prihvatilištu ili beskućnicima.

4. Prazne bočice i tegle

Iako mnoge žene vole da čuvaju istrošene bočice parfema i teglice od krema islično, ti predmeti su potpuno beskorisni. Isto je i sa teglama od kafe, flašama od vina, konzervama… Ovi predmeti samo skladište negatvinu energiju, a u isto vreme vam donose nešto prazno i beživotno.

5. Uvelo cveće

Bez obzira da li je u saksiji, pa se osušilo usled bolesti ili nemara ili je rezano i stoji već dve nedelje u vazi, vreme je da ga bacite. To je mrtva energija.

6. Slike koje prikazuju tugu i bol

Ako imate neku sliku na kojoj je prikazana scena tuge, bola, rata, lova, nasukanih brodova, oluja ...nemojte je držati u kući. Prema feng šuiju ona može da vam istu takvu energiju donese u kuću. Umesto toga birajte pejzaže, opuštajuće predele...

Na koji način možete da obezedite protok dobre energije u kući, pogledajte u videu ispod:

Feng šui u kući  Tik Tok/viekastudios

Izvor: Sensa