Kosmička energija je svud oko nas i utiče na naš život na razne načine. Ta energija je čak i unutar nas i kreće se kroz naše čakre i energetski sistem.

Donosimo vam meditaciju koja privlači unutrašnji mir i pozitivnu kosmičku energiju. Možete je primenjivati u prirodi, ali i u udobnosti svog doma. Važno je da očistite prostor na kojem meditirate od nereda, ali i da to bude tiho, mirno mesto na kojem se osećate udobno i opušteno.

Položaj koji treba da zauzmete tokom ove meditacije jeste sedeći ili ležeći, ali je važno da budete na zemlji ili podu. Korenskačakra koja se nalazi na samom dnu vaše kičme, čini osnovu energije i njen balans je neophodan za ravnotežu drugih čakri. Tokom ove meditacije, važno je da korenska čakra (Muladhara ) bude spojena sa tlom.

Važno je da tokom meditacije osobodite um od svih misli. Moguće je da će se misli same pojavljivati, uprkos vašem trudu, ali ne dozvolite da vas to brine, samo budite ravnodušni prema njima. Ukoliko često budete meditirali, ova praksa će pomoći da se sve lakše oslobađate misli i čistiteum

Zatvorite oči i krećemo...

Zamislite kako kosmička energija u obliku svetlosti dolazi iz Zemlje, prolazi kroz korensku čakru, penje se uz kičmeni stub, prelazi preko stomaka, grudi, grla, očiju, pa sve do vrha glave gde se nalazi krunska čakra. Vizualizujte ceo poszupak još jednom i zamislite kako ova energija čisti vaše energetsko bolje od nakupljenih negativnosti i potisnutih emocija.

Nakon meditacije još malo držite oči zatvorene i dišite duboko i smireno. Polako izađite iz meditativnog stanja, otvorite oči i uživajte u dobrom osećaju.

Ovu meditaciju možete praktikovati kada god osetite potrebu i koliko vam prija.

Izvor: Sensa