Iako novac nije garant sreće, on je neizostavan. Svi bi želeli da imaju što više novca kako bi mogli da priušte ono što žele, kako bi rešili probleme, bili bezbrižni, obezbedili sebi i porodici lagodan život, kako bi mogli da ispune svoje želje...
Iako morate vredno da radite da biste ga zaradili, postoji nešto što može da vam pomogne. To su određeni predmeti i rituali za koje se veruje da imaju moć da privlačenja novca i blagostanja. Možete da ih stavite u svoj dom ili u novčanik. 

1. Napišite svoje želje na crvenom papiru i vežite ga crvenim svilenim koncem. Stavite papir na mesto gde čuvate svoj novac ili ga jednostavno stavite u novčanik.

2. Veruje se da lovorov list može da privuče sreću i bogatstvo. Na list lovora markerom napišite simbol za željenu valutu i stavite u novčanik.

2. U Kini je pirinač simobl dobrog života i obilja. Veruje se da držanje 21 zrna pirinča u novčaniku privlači pozitivnu energiju, ali i sprečava nepotrebno trošenje novca. Ne bi bilo loše da redovno menjate zrna kako biste privukli svežu energiju.

3. Nikada ne dozvolite da vam nočvanik ostane prazan! Neka bar jedna novčanica ostane, samo da nije potpuno prazan. Takođe, veruje se da što veći apoen imate, više sreće i novca privlačite. Vodite računa da u njemu ne držite stare i pocepane novčanice. One ne donose obilje, naprotiv! Ako u novčaniku držite neke stare valute koje više nisu u opticaju, odmah ih izbacite.

Izvor: Sensa