Ova jednostavna tehnika može vas motivisati da zaradite novac i privučete bogatstvo - evo šta treba da uradite!

Postavite sebi sledeća 4 pitanja:

Pitanje 1. Koja je moja vrednost?

Zapišite svoju platu na komad papira. A ispod - iznos koji, po vašem mišljenju, odgovara vašoj vrednosti kao zaposlenog. Najverovatnije će druga cifra biti mnogo veća od prve.

Pitanje 2. Koliko novca zaslužujem da dobijem?

Pokušajte da objektivno procenite svoje veštine i sposobnosti, svoj entuzijazam za rad i želju za samousavršavanjem. Ne gledajte unapred, ne govorite sebi: "Ali ako ipak naučim strani jezik, mogu dobiti više". Posmatrajte realnu sliku u sadašnjosti na osnovu svojih sposobnosti, truda, angažovanja. Zatim napišite realno koliko treba da budete plaćeni.

Pitanje 3. Šta se sada dešava, zašto ne dobijam ovaj novac?

Ovo je najvažnije pitanje i možda će vam trebati neko vreme da odgovorite na njega. Možda ste trenutno upali u rutinu i nemate priliku da pokažete svoje najbolje kvalitete. Možda vam se ne sviđa kompanija u kojoj radite ili šefovi. Ili ste možda sada više zainteresovani za svoj lični život: deca, roditelji, odnosi sa partnerom. Razmislite kako biste mogli da preuzmete odgovornost za svoje blagostanje. Odbacite izgovore i ostanite samo vi, vaše sposobnosti i ono što sada možete da promenite, a iz nekog razloga to ne radite.

Pitanje 4. Da li sam spreman da nešto uradim?

Razmislite koje sve prepreke vas sabotiraju da napravite promenu. Kako možete da ih uklonite? Ako, analizirajući svoj rad, osetite da ste spremni da rizikujete i promenite nešto u svom životu, odredite sebi konkretne rokove: kada će se to dogoditi? Danas? Sutra? Za mesec dana? Kada dleujete, sigurno ćete uspeti. Možda ne preko noći, ali svaki korak može vas približiti blagostanju.

Izvor: Sensa