Energija se nalazi u svemu- u nama, oko nas, u kuću, u predmetima… On utiče na našu produktivnost, zdravlje, ljubav, sreću, prosperitet. Prema feng šuiju postoji pozitivna i negativna energija, a da bi pozitivna prevladala u kući, potrebno je da slobodno cirkuliše, da je ništa ne ometa… Da bi to bilo moguće, kuću treba da održavate urednom i čistom, da je ne zatrpavate predmetima, naročito ne onim koji su nefunkcionalni, koji su dotrajali, pokvareni… Prema feng šui filozofiji, u kući postoji nekoliko zona- zona zdravlja, zona novca i blagostanja i ljubavi, a da bi donele prosperitet, moraju da se aktiviraju i održavaju. Ako su zapuštene, to će se u velikoj meri odraziti na naše zdravlje, blagostanje, na uspeh i ljubav.

Zona ljubavi nalazi se na jugozapadu kuće, tj. stana. Ovom zonom vlada element Zemlja i zato je važno da se tu postave biljke i ako je moguće, uklone svi metalni predmeti.

Ako ste niste u vezi, tj. nemate partnera, u ovu zonu treba da postavite sliku sa osobom suprotnog pola koja će privući i jubav u vaš život. Na taj način aktivirate moćni zakon privlačenja

U ovoj zoni dobro je držati talismane za ljubavi i porodice - slona, kornjače. Preporučuje se paljenje aromatičnih lampi ili ulja.

Boje su takođe važan deo prostora- u zoni ljubavi možete dati prednost neutralnim bojama poput bež, pesak, zelene i terakota. Pomoćni element je Vatra, pa se boje poput crvene, narandžaste, žute, roze mogu koristiti u vidu detalja, za stvaranje harmonije.

Izvor: Sensa