Uprkos kišovitim i tmurnim danima, jesen može doneti najlepšu čaroliju boja u prirodi, ali u vašem domu, dvorištu i balkonu. Ukoliko vam je potrebna cvetna inspiracija za terasu tokom jeseni, dajemo vam predlog koje 3 biljke možete da gajite u saksiji i učinite da postane oaza boja i čarobnih mirisa.

Koje 3 biljke mogu da cvetaju tokom jeseni na terasi:

1. Hrizanteme su jesenji cvet i lako se mogu gajiti u saskiji. Za najbolje rezultate potražite hrizanteme koje imaju više pupoljaka nego otvorenih cvetova (one će cvetati duže) i odmah ih presadite u veću posudu sa dobro dreniranom zemljom. Pri cvetanju, savetuje se da se cvet zaliva svakog dana, dok je prihrana u ovoj fazi nepotrebna.

3 jesenje cvetne biljke za terasu_1518009476.jpg
Shutterstock 

2. Dan i noć - Predivna kombinacija teget i žute boje simbolizuje smenu noći i dana i predstavlja magičan cvet za hladne dane. Ove lepotice cvetaju raskošno tokom jeseni. Mogu se saditi tokom proleća u hladnijim klimama i trajaće do jeseni, ili ih možete tokom jeseni kupiti sa već razvijenim cvetom. Pri cvetanju, savetuje se da se cvet zaliva svakog dana, dok je prehrana u ovoj fazi nepotrebna. Vole vlažno i mokro dno, pa koristite saksije sa drenažnim rupama.

3 jesenje cvetne biljke za terasu_1721723401.jpg
Shutterstock 

3. Helenijum - Ako tražite unikatno i manje uobičajeno cveće na jesenjim terasama, ali izuzetno lepo, razmislite o negovanju helenijuma. Ovi cvetovi dolaze u žutoj, narandžastoj i crvenoj boji. Takođe, helenijum je odličan kao rezano cveće za jesenje aranžmane. U jesen helenijum treba orezati, tako da stabljike budu dužine šake. Biljku zalivajte redovno.

3 jesenje cvetne biljke za terasu_147492947.jpg
Shutterstock 

Kako da napravite jesenji cvetni aranžman i dekorišete dom TikTok/ourwintonhome

Izvor: Sensa