Lepo je kada je kuća sređena i kada se u njoj osećamo prijatno. Ali, pored estetike, isto tako je važno da u kući nema nereda, kako bi, prema feng šuiju mogla da cirkuliše pozitivna, či energija. U suprotnom, skladišti se negativna energija, nema prosperiteta, ukućani se osećaju loše... Prema feng šui filozofiji, kuća je podeljena na nekoliko zona- zona zdravlja, zona novca i uspeha i zona ljubavi i porodice.Ovde možete pročitati kako da aktivirate zonu zdravlja, a sada vam otkrivamo kako da privučete novac i blagostanje.

Obratite pažnju na južni deo kuće. To je zona statusa, uspeha, autoriteta. Ako se ne neguje i ne održava, nećete imati uspeha, nećete biti cenjeni niti poštovani, novac vam neće dolaziti. U ovoj zoni je dobro da, osim održavanja higijene i urednosti, držite nešto vredno, na primer komad nakita ili vredno umetničko delo, kao i sertifikate, pehare, priznanja i nagrade koji govore o vašim uspesima i dostignućima. Stoga, ako vam u poslednje vreme ne ide, ako osećate da vam uspeh i novac izmiču, obratite pažnju na ovu zonu stana. 

Severni deo kuće je odgovoran za finansijsko blagostanje porodice u celini i svakog člana porodice pojedinačno. Element ovog sektora je voda. Zato je dobro na severnom kraju kuće ili stana postaviti akvarijum ili fontanu. Najbolje boje za ovaj prostor su plava, ljubičasta i tirkizna.

Izvor: Sensa