Energija u kući utiče nazdravlje, ljubav, sreću, prosperitet. Da bi energija bila pozitivna, mora da cirkuliše, prema pravilima feng šuija. Jedan od osnovnih postulata ove filozofije je čistoća i urednost. Kuću treba da održavate čistom, da se oslobodite viška stvari kako bi či energija mogla da cirkuliše. U kući postoji nekoliko zona- zona zdravlja, novca i ljubavi, a da bi donele prosperitet, moraju da se aktiviraju i održavaju.

Kako da aktivirate zonu zdravlja?

Zona zdravlja je najvažnija u kući, stoga se trudite da ova zona uvek bude besprekorno čista.  Ako vi ili vaši ukućani imate zdravstvenih problema, onda je naročito važno da obratite pažnju na nju. Ona se nalazi u istočnom delu kuće. Da biste tačno odredili gde se nalazi, stanite leđima okrenuti ulaznim vratima stana ili kuće, a zatim okrenite pogled udesno. Ovo će biti istočni sektor. Razvoj ovog dela, njegovo aktiviranje i kasnije održavanje čistoće pomoći će vam da postanete psihički i fizički otporniji, da ojačate imunitet,održavate dobro raspoloženje i motivaciju i vratite ljubav prema životu. 

Pored čistoće, drugi uslov za jaku zdravstvenu zonu je dobro osvetljenje. Ako nema prozora i prirodne svetlosti, onda postavie dobru rasvetu kako bi prostor odisao toplinom. Što se tiče boja, bela, siva i zelena se mogu smatrati idealnim nijansama za ovu zonu. Možete je aktivirati i postavljanjem biljaka.

Izvor: Sensa