Da imate sve bogatstvo koje svet može sebi priuštiti, a da nemate radosti, kakva bi korist tog bogatstva bila? Dobra vest je da svaki dan možete imati srećan dan, a da ne potrošite ni dinara. Sve zavisi od vašeg stava i navika.

Biće dana kada će kišni oblaci pokriti Sunce. Međutim, zadržavanje pozitivnog pogleda i pronalaženje obične radosti može vas motivisati. Pored brojnih saveta, ovaj kratki i efikasan trik će vam pomoći da za par sekundi popravite raspoloženje i vratite samopouzdanje i motivaciju.

Potrebno je samo da popravite posturu svog tela. Da li ste ikada primetili da kada se neko oseća depresivno i nemotivisano, njegovo držanje imitira njegovo raspoloženje? Kada imate loš dan, možda ćete se malo pokunjiti u stolici i gledati prema zemlji dok hodate. Ne samo da loše držanje pogoršava vaše raspoloženje, već uzrokuje i probleme s kostima, zglobovima i mišićima.

Ako želite da imate srećan dan, i da za par sekundi popravite raspoloženje, ne zaboravite da držite bradu podignutom. Teško je videti Sunce kada je vaše lice okrenuto prema zemlji. Pokušajte da vežbate dobro držanje držeći kičmu pravo, glavu podignutu, a ruke prirodno sa strane.

Ne morate da izgledate kao olovni vojnik. Samo izbegavajte padanje i podižite noge dok hodate. Čak i kada stvari ne idu tako dobro, činite svom telu uslugu kada je pravilno postavljeno. Žustrina u vašem koraku je ono što vam je potrebno da biste bili pozitivniji u vezi sa svojim danom i situacijom.

Izvor: Sensa