Skloni smo da mislimo da ništa ne možemo da promenimo u životu, ali ako uvedemo jednu malu naviku, ona će uneti talas promena i novih stvari u našu svakodnevicu.

Malim koracima i podešavanjima svojih navika, možemo pomeriti planine. Započnite sa sitnim promenama, koje će prerasti u nešto mnogo veće nego što možete da zmislite. Bitno je da za vam ova navika za početak bude deo svakodnevice, jer će vam tako prerasti u rutinu i biće vam lakše da je sprovodite nego ako je praktikujete povremeno.

Predlozi za jednu svakodnevnu naviku koju treba da uvede u svoj život:

- Svaki dan pročitajte nekoliko stranica knjige čiji naslov vas privlači, a posle nedelju dana povećajte taj broj na 30 stranica dnevno. Potrudite se da čitate odštampanu knjigu, a ne elektronsku.

- Počnite da praktikujete svakoga dana meditaciju. Krenite sa jednim do dva minuta dnevno, a zatim kako dani odmiču povećavajte vreme koje provodite meditirajući prvo na deset, pa na petnaest i na kraju na trideset minuta dnevno. To će vam u velikoj meri promeniti život.

- Pokušajte da svakog dana razgovarate sa nekim koga nikada ranije niste upoznali i steći ćete svest o sebi, ali i upoznati nove i drugačije ljude, što će vam promeniti perspektivu.

- Svakoga dana napravite pet trbušnjaka, ili čučnjeva. Radite ih po tom prinicipu nedelju dana, a zatim dodajte još pet. Nastavite sa povećavanjem dok ne dođete do sto trbušnjaka ili čučnjeva dnevno.

- Uvedite u dnevnu rutinu desetominutnu šetnju po svom kraju. Takođe i ovu vežbu praktikujte prvo nedelju dana, a zatim nastavite da povećavate vreme šetnje za još pet minuta, svakih narednih nedelju dana.

- Radite vežbu "plank" petnaest sekundi dnevno prvih nedelju dana, a zatim kako nedelje budu odmicale, svake naredne dodajte po još pet sekundi. Što duže budete mogli da izdržite u planku, to ćete osetiti bolje efekte po izgled i zdravlje.

Izaberite neki od ovih saveta i predloga životnog trenera za promenu životnog ritma, i pretvorite ga u svoju malu čarobnu naviku!
Rezultati će biti vidljivi i osećaćete se bolje, a u život će početi da vam ulaze novi ljudi i nova energija.

Izvor: Sensa