Ukoliko pohađate časove joge, verovatno se dešava da na početku ili na kraju časa, učitelj izgovara mantre koje i vi ponavljate. Možda vam je ponekada zbunjujuće i ne razumete ih baš najbolje pa ih promrmljate ali treba biti svestan da je mantra odličan joga alat koji možemo koristiti i van prostirke.

Mentalni detoks: 9 načina da se oslobodite opterećujućih misli

Dok izgovaramo mantru praktično ulazimo u jednu mini meditaciju. Kad god smo uznemireni, pod stresom i preopterećeni možemo izdvojiti par minuta i izabrati mantru koja će za naš nervni sistem učiniti čuda. Kraće mantre treba izgovoriti 108 puta (brojanica nam služi da brojimo), a duže je dovoljno izgovoriti tri puta. Mantre možemo izgovarati glasno ili u sebi.

Za dobro zdravlje i prizivanje isceljujuće energije izgovarajte sledeću mantru: Om Hram Hrim Hraum Sah Suryaya Namaha. Surja mantra se peva u slavu Boga Sunca koji je izvor svog života i zahvaljući njemu sve postoji. Surja biđa ima moć da donese zdravlje, izobilje i slavu. Ova mantra se odnosi i na bolji vid tako da se peva kada postoje tegobe sa vidom.

Izvor: Sensa