Feng šui stručnjaci ističu da je red u kući važan za red u životu uopšte. Kada je dom očišćen i uredan, pozitivna energija kroz njega može da cirkuliše. Sa druge strane, nered i prljavština, razbacane stvari - sve ovo predtavlja stagnaciju i blokade ka vašoj sreći.

Kada nam u kući vlada nered i imamo punonepotrebnih stvari, to stvara neku vrstu energetskog haosa. Tokovi vitalne ki energije su slabi. Umesto nje, prostor počinje da ispunjava negativna energija koja dovodi do nesloge, nerazumevanja, nedostatka novca, neraspoloženja - loše atmosfere u kući uopšteno.

Kako očistiti kuću da biste u nju privukli sreću? Osim klasičnog čišćenja, potrebno je da uradite i energetsko čišćenje, naročito ako je neko negativan boravio u domu, nakon stresa i svađa, kao i kada se uselite u iznajmljeni stan u kojem je neko živeo pre vas. Čišćenje će pomoći da se oslobodite tuđe energije i negativnih vibracija.

Najvažnije je da s eoslobodite starih, nepotrebnih i nefunkcionalnih stvari, a zatim da osvežite prosotr tako što ćete uklnniti prljavtinu i prašinu. Ne zaboravite da ispod kreveta ne smete ništa da držite, neka taj prostor bude prazan i slobodan, i obavezno ispod nameštaja i u skrivneim uglovima kuće očistite prljavštinu - možda se baš tu skuplja negativna energija. Jedan od moćnijih načina energetskog čiščenja jeste paljenje tamjana koji donosi sreću i spokoj u dom.

Novi raspored nameštaja je odličan način da transformišete energiju svog doma. Prvo, obrišite prašinu sa nemeštaja detaljno, čistite prvo gornje slojeve, pa pomerajte nadole. Na kraju obavite mokro čišćenje, a nakon toga pomerajte, rotitrajte nameštaj. Prema feng šuiju takvo čišćenje će biti najproduktivnije, jer će tokovi energije Ki biti što aktivniji.

Pratite određena feng šui pravla za nameštaj, ali najvažnije je da postavite krevet, stolice, sto, garniture, ormane, tako da u domu postoji slobodan prostor u kojem možete da se nesmetano krećete i uživate - prostor u kojem može da se diše.

Ne zaboravite da na kraju čišćenja bacite sve što vam nije potrebno. Nemojte akumulirati smeće, inače će biti malo koristi od čišćenja.

Izvor: Sensa