Sobne biljke oživljavaju prostor, čine da dom bude autentičan i u skladu sa prirodom. Biljke su izvor pozitivneenergije, a prema feng šuiju određene vrste cveća mogu zaštiti dom od negativneenergije:

  1. Geranijum - Ova lepa biljka ima antimikrobna svojstva, a takođe se smatra talismanom u mnogim kulturama. Mala biljka puna cvetova u jarkim bojama može brzo da oslobodi dom negativnihvibracija. Geranijum ublažava stres, njegova energija blagotvorno utiče na komunikaciju i pomaže u lakšem rešavanju konfliktnih situacija.
  2. Puzavac (tradescantia) - Veruje se da ovaj cvet smanjuje loše misli i čisti dom od negativnosti. Ova divna cvetnica poput usisivača, apsorbuje sve negativne vibracije, nosi se sa apatijom i podiže kreativnu energiju u domu.
  3. Tetrastigma (unutrašnjegrožđe) - Takva biljka čisti dom od loše energije i zavisti, a ispunjava dom pozitivnim emocijama, daje udobnost i harmoniju. Donos radost, opuštenu atmosferu i snagu.
  4. Kaktusopuncija - Štiti od negativnosti, smiruje nervni sistem i pruža zdrav san. Osećaj sreće, mira i dobrih odnosa među članovima porodice.
  5. Ciklama - Još jedna nežna biljka sa prelepim cvećem će brzo pomoći da se nosite sa bilo kojom negativnošću. Ciklamu treba dati onima koji su često neraspoloženi. Simbolično, ova biljka povećava efikasnost i razvija kreativnost. U nekim kulturama se smatra da može privući i novac, posebno ako je držite pored kasice ili stavite novčić u saksiju.
Shutterstock 5 SOBNIH BILJAKA KOJE ŠTITE KUĆU OD NEGATIVNE ENERGIJE

Izvor: Sensa