Jesenja ravnodnevnica očekuje nas 23. septembra, na dan kada noć i dan traju jednako, kada počinje jesen. U ovim danima energija je pojačana, pa je treba iskoristiti za razvoj, pozitivne promene, transformaciju.

Jesenja ravnodnevica se dešava kada Zemljin ekvator pređe centar Sunca, što znači da jednom od dva puta svake godine, Zemlja nije nagnuta na jedan ili drugi način u odnosu na Sunce. Što se tiče feng šuija, potrebno je da napravite reorganizaciju u domu koja će vam doneti pozitivnu energiju. Donosimo vam nekoliko saveta fenf šui stručnjaka šta treba da uradite za vreme jesenje ravnodnevnice:

1. Očistite svoj orman - Ponovo je vreme da odložite letnju odeću i zamenite je u ormanu za toplu, jesenju. Dok pregledavate svoju odeću, odvojite malo vremena da očistite svoj orman. Ako vam je orman pun, energično govorite univerzumu da nemate mesta za ništa novo. Napravite prostor za neke neverovatne mogućnosti!

2. Osvežite svoju posteljinu - Kako vreme postaje hladnije, prilagodite posteljinu u skladu sa tim. Jesen i zima podrazumevaju da uzmete jorgane i toplu ćebad. Priuštite sebi tkaninu od organskih materijala. Takođe razmislite o bojama vaše posteljine. Toplije zemljane boje poput bordo, braon i narandžaste, sjajne su za hladnije mesece.

3. Dubinski očistite frižider - Zajedno sa odećom koju nosite i krevetom u kome spavate, promena godišnjeg doba takođe doprinosi promeni u hrani koju jedete. Ovo je vreme za prelazak na topliju, kuvanu hranu i manje sirove, hladne hrane. Gledajte na ovo kao na priliku za dubinsko čišćenje i uklanjanje nereda. Ispraznite frižider i uklonite sve što je isteklo, staro i/ili pokvareno. Ako je moguće, kompostirajte organski materijal. Za čišćenje frižidera možete koristiti prirodna sredstva kao što su soda bikarbona, mešavina sirćeta, vode i eteričnog ulja eukaliptusa.

Uz ova 3 jednostavna saveta, pozdravite jesenju ravnodnevnicu u svom domu. Svakako možete da ekorišete dom bundevama, lišćem i jesenjim toplim bojama. Uđite u ovaj period ispunjeni pozitivnim vibracijama.

Izvor: Sensa