U našem životu se sve događa sa razlogom, sve je povezano - prošlost, sadašnjost, budućnost... Ne postoje slučajnosti, svaka okolnost i svaki susret dogđaju se kako bi nam doneli nešto novo u život. Isto tako, svaka naša misao ili akcija šalje određenu energiju ka Univerzumu. Kada se fokusirate na ono što želite, mislite o tome pozitivno, živite u skladu sa svojom željom, onda stvarate sinhronicitet.

Čuveni psiholog Karl Jung razvio je čitavu teoriju o ovom pitanju. On je skovao termin „sinhronicitet“, uz pomoć kojeg je objasnio suštinu takozvanih značajnih slučajnosti. Da li ste neočekivano sreli starog prijatelja kojeg niste videli godinama? Da, ovaj sastanak zaista može napraviti veliku razliku u vašem životu. On može biti neka vrsta "nagoveštaja" Univerzuma. Reč je o onom čudnom osećaju kada znate da ste, uprkos mnogim mogućim preokretima u vašem životu, na pravom mestu u pravo vreme.

Postoji 7 znakova da vam se stvari ne događaju slučajno, već da Univerzum eli nešto kroz sinhronicitet da vam poruči:

1. Zove vas osoba o kojoj ste upravo razmišljali, ili dobijete pismo ili slučajno sretnete na ulici onoga o kome ste nedavno razmišljali. Možda niste videli osobu mnogo godina, ali sada ste odjednom dobili poruku od njega. To može biti savet, lepa vest, upozorenje ili neki važan kontakt.

2. Slučajno naiđete na rešenje dugogodišnjeg problema. To može biti nešto jednostavno i neupadljivo. Ipak, vaš unutrašnji glas bukvalno vrišti: „To je to! Ovo je ono što vam treba!"

3. Gledate film ili TV seriju, i čini vam se da se vaš sopstveni život odvija na ekranu. Vi zaista razumete junake priče, jer ste i sami prošli kroz slične stvari. Ali osim što možete d se poistovetite, u primećujete i kako da vi dođete do prekretnice ili rešenja.

4. Razgovor dva stranca u prevozu ili kada vam se neko obrati tokom putovanja - može biti lekovit i otkriti vam neke nove stvari. Slušajte pažljivo šta vam govore slučajni prolaznici, jer u njihoim rečima može imati važnih nagoveštaja.

5. Ponekad nam Univerzum pošalje osobu koja nam je potrebna, tačno kada nam je potrebna. Iznenada sretnete osobu sa znanjem i informacijama koje će vam pomoći da se nosite sa postojećim poteškoćama i problemima.

6. Iznenada (ali, nesumnjivo, u pravom trenutku) dobijate poruku koja poručuje da je sve u redu. Da li ste loše raspoloženi? Sasvim neočekivano, može vam pisati prijatelj ili rođak i razveseliti vas. Sasvim slučajno i iznenada može vam se javiti neko i pomoći vam da prebrodite trenutnu situaciju.

7. Kada iznenada vidite kombinaciju brojeva 11:11. Ovo je simbolična potvrda da ste na dobrom putu - ukazuje da ste na istoj talasnoj dužini sa onim što je Univerzum pripremio za vas.

Izvor: Sensa