Slavni pisac PauloKoeljo napisao je brojne knjige koje su ljudima prenele razne smernice za lični razvoj i probudile u njima svest i radost, a jedna od omiljenih i najčitanijih knjiga je "Alhemičar". Baš u tom delu Koeljo je napisao rečenicu koja je odjeknula svetom i podstakla mnoge da osveste moć koju poseduju - "Kada želite nešto, ceo Univerzum će se urotiti da to i dobijete." Objasnio je da sve zavisi od energije ili vibracija koje emitujemo kada postavimo svoju nameru.

Koeljo je u jendom od intervjua istakaoda je ova rečenica proizvod njeovog ličnog životnog iskustva. "Ove reči potiču od onoga što sam doživeo u svom životu, a to je - kada sam nešto zaista želeo, to sam i dobio." Objasnio je da ono što dobijamo u svom životu, zavisi isključivo od načina na koji razmišljamo i šta projektujemo. Ukoliko projektujemo negativno, sasvim je moguće da ćemo to i dobiti.

"Sve je negativno ili pozitivno. Univerzum ne misli da znate da imate ovaj super svesni um koji ponekad privlači tragediju, privlači loše stavri jer želite biti žrtva. Biti žrtva znači opravdati sebe za neuspehe i mnoge frustracije u životu." - rekao je Koeljo. Kada sumnjamo u sebe, pesimistični smo i stalno razvijamo negativan sled događaja, Univerzum primećuje da zračimo negativnošću i msili da to radimo svesno, da to želimo, zato nam se negativno i vraća.

"Univerzum vam pomaže - ako želite da budete uspešni, univerzum će vam u tome i pomoći." - rekao je Koeljo u intervjuu kod Opre Vinfri. Zato razmišljajte pozitivno o svojim snovima, željama, planovima, verujte da s emogu ostvariti, pošaljite pozitivne vibracije u Univerzum i one će vam se vratiti.

Izvor: Sensa