Bar jednom u životu, nažalost, nailazimo na toksične veze sa osobama kojim poklanjamo svoje srce, a one to zaista ne znaju da cene. Iz ovakvih odnosa je često teško izaći, naročito ako smo žrtva manipulacije ili se plašimo da ponovo ostanemo sami. Zbog toga ostajemo u nezdravim vezama koje nam više ne donose radost.

Plašimo se preljube, ostavljanja, pokušavamo da popravimo situaciju, ali sve dublje i dublje tonemo u poraz. Jedino rešenje u ovakvim odnosima jeste da ih napustite i nastavite dalje, bez osvrtanja u prošlost. Iako to nije jednostavan zadatak, to je nešto najbolje što možete sebi podariti - svest da zaslužujete samo pravu i istinsku ljubav.

Baš ovakvu poruku preoneo je i slavni pisac PauloKoeljo. Njegove mudre reči vredi zapamtiti i usvojiti jer vas mogu zaštiti od novih razočaranja i emotivnih poraza:

"Ne kucam na zatvorena vrata! Kao odgovor, tiho zatvaram svoja... Ne namećem se! Svet je ogroman - i sigurno postoji neko ko je srećan što ću mu uputiti neke reči, moj pogled i moj osmeh... Nisam ljubomoran! Ako je osoba vaša, onda je vaša, a ako je privlači neko drugi, ništa je neće zadržati, a još više nije vredna mojih živaca ili pažnje." - rekao je Paulo Koeljo.

Prvenstveno se potrudite da volite sebe, onako iskreno i verno. Ne zaboravite - niko nije vredan da kod vas izazove tugu! Zalužujete da budete srećni!

Izvor: Sensa