Mihail Litvak je poznati ruski psihijatar koji je autor više od 30 knjiga o popularnoj i praktičnoj psihologiji. U svojim delima se najčešće bavi komunikacijom, međučljudskim odnosima, čovekovom prirodom, ali i negativnim emocijama, depresijom i drugim teškim emotivnim i psihičkim stanjima sa kojima se savremeni čovek sve češće suočava. Razvio je čak i sistem zaštite protiv negativnih emocija koji se naziva psihološki aikido.

Takođe, on podseća ljude na njihove skrivene talente,. sposobnosti i kreativnu energiju i prema njegovim rečima, svaki čovek može promeniti svoj život uz veru u sebe i optimizam, samo vam je potrebna ideja.

"Oženite se jednom, ali plodnom idejom. Oplodite je svojom inspiracijom i ona će vam dati mnogo novih ideja, koje će sve biti različite, ali donekle slične i mami i tati. Ali sve ovo će biti vaša deca." - govoi Litvak.

U svojim delima značajno tumači međuljudske odnose, ali u jednoj pouci otkriva na čemu će vam drugi ljudi uvek zavideti:

"Najviše zavide ličnim vrlinama, jer nema šanse da ih ukradu ili steknu, čak ni teoretski. Mogu ih samo sami razraditi."

U galeriji ispod pročitajte savete čuvenog ruskog psihijatra za srećan i uspešan život!

Sensa / Canva 10 čudesnih lekcija Mihaila Litvaka za život bez negativnih emocija

Izvor: Sensa