Uskrs se približava, a već sada razmišljamo o idejama i tehnikama za farbanje jaja. Ukoliko želite da klasične boje iz kesice ili gel boje zamenite nečim novim i jendostavnim, predlažemo vam šaranje uz pomoć samo jedne stvari - krep papira.

Osim što je vrlo jednostavno i što ostavlja predivne šare, ovakav način farbanja ne zahteva puno vremena i nećete napraviti nered u domu. Koristite papir u raznim bojama i kombinujte svoje omiljene nijanse kako biste dobili predivne šare, a za potpun efekat savet je da farbate bela jaja.

Potrebno vam je:

  • krep papir u razlčitim bojama
  • alkoholno sirće
  • plastična čaša
  • zaštitne rukavice

Postupak:

Kada skuvate jaja, ostavite da se ohlade. Isecite krep papir na manje delove u ovliku kvadrata, a zatim kombinujte dve boje, na primer crvenu i roze ili tamnozelenu i svetlozelenu. Papireizgužvajte rukama, stavite jedan papiričć preko drugog, pa u njih umotajte jaje, a vrh zavežite gumicom. Umotano jaje u krep papir umotajte u filter kesice za kafu i takođe pričvrstite gumicama za tegle.

U plastičnu čašuu sipajte vodu 2 kašike alkoholnog sirćeta i vodu, pa umočite umotano jaje i ostavite da stoji par minuta. Jaje stavite na rešetku i ne skidajte papir, već ostavite da umotano prenoći. Sutra uklonite papir i uživajte u predivnim šarama koje će se isticati u uskršnjoj korpi.

Izvor: Sensa