Uskršnja dekoracija u nama budi maštu, kreativnost, zabavu i volju da svoj dom pretvorimo u oazu radosti. Pošto je Uskrs najradosniji hrišćanski praznik, uglavnom nas asocira na puno boja, najpre jaja u crvenoj nijansi, a onda bogato ukrašenih korpi u kojoj se prepoznaju i druge boje, puno cveća i porodicu na okupu.

Ako želite da obogatite svoju trpezu za Uskrs nekim mnovim trikom, predlažemo vam šaranje folijom. U knjižari ili prodanici za kućne projekte kupite zlatnu foliju, potrebni su vam lepak i četkica za nanošenje.

Prvi način ukrašavanja folijom jeste da skuvate jaja, ofarbate ih u željenu boju i sačekajte da se ohlade i osuše. Zatim četkicom nanesite malo lepka svuda po jajetu i uvijte ga u zlatnu foliju. Oprezno pritisnite po jajetu kako biste bili sigurni da se sve lepo i uredno zalepilo. Sačekajte oko 10 minuta, a onda odlepite papir. Zlatna boja će se mestimično zadržati na određenim mestima na jajetu i dobićete fenomenalnu šaru.

U drugom načinu možete koristiti i zlatne konfete, ili se zadržati na zlatnoj foliji. Potrebno je da jaja obojite u željenu boju, na primer, roze, plavu ili ljubičastu (i pastelne boje se savršeno kombinuju sa zlatnom), a zatim nanesite samo na dno i na vrh jaja lepak, pa prislopnite konfete ili foliju. Ostavite da se osuši i dobićete zlatno-obojeno jaje.

Uživajte, zabavljajte se, kreirajte i srećno provedite Uskrs!

Izvor: Sensa