Par u Amsterdamu odlučio se da kupi zapušteni prostor u staroj zgradi i napravi stan u prizemlju sa malom baštom. Ideja je bila da se stvori prostor u kojem može da stane sav nameštaj koji je potreban za udoban i komforan život. Želeli su da u stanu bude što više svetla, kao i da imaju puno prostora za skladištenje.

U stanu se nalaze dnevna soba, spavaća soba, trpezarija, kupatilo i kuhinja. Zdgrada je izgrađena 1905. godine, a kada su kupili stan to je bio prazan prostor kojem je trebala adaptacija - u stanu nije bilo struje, vodovoda, podova, zidovi nisu bili omalterisani. Prostor je iznosio 48 kvadrata u jednom delu, a onda je par adaptacijom napravio zasebne prostorije.

Trpezarijski sto je u sklopu sa ugaonom u kojoj je prostor za skladištenje pruža komforan kutak za osmoro ljudi. Prostrana je, sa velikim prozorom koji gleda na ulicu, a veliko ogledalo iznad trpezarijskog stola čini da prostor izgleda veće. Prozor se preko noći prekriva zavesom.

stan000012.jpg
Youtube/Printscreen/Never to small 

U dnevnoj sobi se nalazi ugaona garnitura, kao i regal sa uspomenama, sitnicama i detaljima. Televizor je skriven u ormariću i izlazi kada pritisnete dugme za podizanje - a pritiskom jednog dugmeta pojaviće se na ormariću. Kuhinja je u sklopu trpezarije i u ormanu od hrastovih lestvica skriveni su kuhinjski aparati, rerna, mašina za pranje suđa , sudovi - to je veliki prostor za skladištenje. Kuhinje je lepa, praktična i prostrana, a par je ovom delu stana dao poseban akcenat jer voli da kuva, dok se u regalu ud nevnoj sobi nalazi i mini bar. 

stan000017.jpg
Youtube/Printscreen/Never to small 

Skrivena vrata u regalu od hrastovih lestvica vode do toaleta u kojem dominiraju bela boja i drvo, a kupatilo i toalet su podeljeni. Toalet se nalazi u delu gde je trpezarija.

stan000020.jpg
Youtube/Printscreen/Never to small 

Ceo stan je u kombinaciji boje mahovine i drveta, a spavaća soba se izdvaja po ormanu u nijansi terakote iznad kreveta i savršen je za odlaganje stvari i kao garderober. U sklopu spavaće sobe nalazi se i radni sto, a iz ove prostorije se izlazi u baštu.

Moguće je da ćete u ovom stanu pronaći neke ideje za renoviranje, promene ili adaptaciju svog doma. U galeriji ispod pogledajte slike celog stana!

Youtube/Printscreen/Never to small KUPILI SU ZAPUŠTEN STAN U STAROJ ZGRADI I PRETVORILI GA U POSEBAN DOM: Zaljubićete se u ovih 48 jkvadrata - u kuhinji je sve skriveno i praktično

Ispod pogledajte video prilog o ovom autentičnom stanu u Amsterdamu!

(Sensa)

BONUS VIDEO:

JEDINI STANOVNIK ZAJEČARA KOJI JE UGRADIO SOLARNE PANELE! Osamdesetih među prvima uveo i podno grejanje, a evo o čemu još sanja kurir televizija