Sigurno ste se mnogo puta zapitali kako da malu kuhinju učinite funkcionalnijom, lepšom i većom. Postoje određene stvari koje vam mogu u tome pomoći, a da su pritom povoljne. Sve što vam treba je malo kreativnosti.

Za početak, najbolje je da vam kuhinja bude u beloj boji, jer otvara prostor, čini ga osvetljenijim, prostranijim i čistijim. Kuhinja će izgledati vizuelno mnogo veće, nego što bi izgledala da je u tamnijoj boji.

bela kuhinja
Shutterstock 

Trudite se da vam sudovi uvek budu čisti i spakovani u visećem delu, jer raštrkano posuđe po radnoj površini smanjuje kuhinjski prostor. Pritom ćete bolje da se osećate psihički kada vam je kuhinja uredna i čista. Sunđer možete da zamenite  četkom, na taj način pravite više mesta, a i možete lepše da operete čaše.

čista sudopera
Shutterstock 

Što se tiče posuda i kuhinjskog pribora, postoje mnoga kreativna rešenja kako da ih iskoristite na najbolji mogući način.

Biljne začine, testeninu, slatkiše, kafu i ostale sastojke držite u posudama. One mogu biti staklene, plastične ili male teglice. U isto vreme otarasićete se nepotrebnih kutija koje gomilate, a kuhinja će vam biti čistija.

posude
Shutterstock 

posude
Shutterstock 

Pribor za kuvanje, u vidu kutlače i varjače, umesto u fiokama, držite na kuhinjnskom zidu, lakše vam je za upotrebu, a fioke vam ostaju slobodne za neke druge stvari.

posuđe
the budget decorator/printscreen 

U donjim kuhinjskim elementima gde obično držite detardžente i kese za smeće, napravite malu, drvenu policu na samim vratima unutra. Tako vam se flašice, krpe i kese neće rušiti. Ostaje vam prostor da unutra stavite kantu za smeće koja vam je zauzimala mesto spolja.

polica
the budget decorator/printscreen 

Za tiganje, uzmite metalnu rešetku i poređajte ih vertikalno. Sa konzervama učinite isto. Na taj način uštedećete na prostoru.

tiganj
Driven by decor/printscreen 
konzerve
Driven by decor/printscreen 

Ukoliko imate dosta kuhinjskih sitnica, a nemate gde da ih stavite, kupite u radnji vretenaste korpice, koje možete da dekorišete po vašoj želji.

korpe
Driven by decor/printscreen 

Za elegantan, minimalistički izgled, stavite buket cveća na sto. Zamena za vazu može da vam bude obična, providna tegla, koja je sada i te kako u trendu. Od cveća možete da odaberete nešto nežno, kao što su orhideje, ali i egzotična varijanta je veoma primamljiva kao što je bambus. Nećete pogrešiti ni ako se odlučite za kaktus ili bonsai.

cveće za kuhinju.
Shutterstock 

shutterstock_2272893767
Shutterstock 

Da bi vam prostor zračio mirom i pozitivnom energijom, okačite motivacione poruke na zid ili na frižider. Takođe možete dekorisati kuhinju šoljama sa nekim zanimljivim printom.

motivaciona za kuhinju
Shutterstock 

šoljica
Shutterstock 

Ako volite da slušate muziku dok kuvate, a retro ste duša, jedan mali radio je odličan odabir da stoji u uglu kuhinje.

radio
Shutterstock 

radio
Shutterstock 

 Ako vam je ovo bilo zanimljivo, pročitajte koji ugao u kući prema feng šuiju je magnet za novac.

BONUS VIDEO: 

OSETITE PRAVI DUH ITALIJE: Pronašli smo jedino mesto u Beogradu u kojem možete uživati u originalnoj Napoletana pici Promo

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.