Naše bake bile su neverovatne žene koje su uspevale da stvore udobnost i harmoniju bukvalno ni iz čega. Možemo mnogo da naučimo od njih. Dekorativni predmeti naših baka nisu izašli iz mode – nimalo. Sada je retro stil na vrhuncu popularnosti. Glavna stvar je mudro pristupiti dizajnu modernog stana i ne kopirati stil sedamdesetih i osamdesetih godina stopostotno. Ali toplo preporučujemo dodavanje starinskih predmeta modernom dizajnu. To će odmah otkriti da imate dobar ukus. Postoji 10 stvari koje su naše bake volele da koriste u uređenju svojih stanova i koje danas nisu izgubile na aktuelnosti. Gledajte i inspirišite se.

Cvetni foto-tapet

Pre svega, veoma je sladak. I drugo, stajliš. Glavna stvar je da ne pretvorite kuću u cvetnu baštu, već na primer, koristite cvetne tapete u jednoj od prostorija ili na jednom zidu. Ne zaboravite da ih upotpunite zavesama, tepisima i ćilimima u istim romantičnim bojama, starinskim ukrasnim predmetima i svežim buketima!

Heklane čipkane šustikle

Sećate se kako je baka volela ove šustikle? Štaviše, uradila ih je svojim rukama. Pritom, možete i sami pokušati da stvorite ovaj kućni dodatak (na sreću, na YouTubeu postoji mnogo video-zapisa sa sličnim majstorskim časovima). Iako se sada takve šustikle takođe prodaju u prodavnicama.

Metalni krevet

Danas se metalni krevet svrstava u retro stil i nije jeftin. Dakle, ako ste ga nasledili, srećni ste. Slobodno prefarbajte ovaj neophodan komad nameštaja za svaki dom u svoju omiljenu boju i osećajte se kao princeza.

Kredenac s posuđem

Od kasnih 90-ih, pokazivanje jela svim gostima smatralo se zastarelim. Ali sve se menja. Danas su ormarići sa ogromnim staklima kroz koje se vidi servis ponovo na vrhuncu popularnosti. Samo ga ne stavljajte u sobu, kao što su to činile naše bake, najbolje izgleda u kuhinji i trpezariji.

Zavese od tila sa uzorcima

Nedavno je sve više blogera počelo da se pojavljuje na internetu i da pita gde da kupe zavese od tila sa šarama. Iste one koje su 70-ih i 80-ih okačene na karniše. Inače, izgledaju posebno lepo u svetlim kuhinjama sa velikim prozorima.

Sobne biljke na prozorskoj dasci

Kućne biljke definitivno nikada neće izaći iz mode! Oni stvaraju posebnu toplinu u kući. Bake su uzgajale korisne biljke na prozorskim daskama - nana, bosiljak, peršun.

Dekorativni tanjiri na zidu

Ukrasni tanjiri na zidovima mogu izgledati veoma lepo, posebno ako se po boji i obliku podudaraju sa dizajnom stana.

Pletena korpa

Vaša baka je verovatno u pletenoj korpi držala klupke konca ili novine sa knjigama. Predlažemo da ovom dodatku dodate školjke, mirisne sveće i male saksije sa cvećem. Neobično i stajliš.

Kofer na vidnom mestu

Sovjetski koferi su luksuz ovih dana. Ne morate sa njim da idete na odmor u Sen Trope, ali morate da ga pretvorite u ukrasni predmet. Dizajneri često koriste kofere svojih baka kao stočić za kafu ili noćni ormarić. Izgleda baš kul.

Orijentalni tepih

Tepih sa ornamentom može postati jedini ili dodatni akcenat. Jedino pravilo: nameštaj treba da bude moderan i poželjno svetao.

BONUS VIDEO:

Trik sa ogledalo za uređenje enterijera Instagram/mr.harry.white

 Sensa/Z.A.