Ove 3 prolećne biljke donose mir, radost  i blagostanje. Bilo da ih držite u kući ili u bašti, privući će sreću u vaš život.

Zumbul

Zumbuli se često povezuju sa pozitivnim simbolima kao što su sreća, prosperitet i ljubav. Ako ih gajite u kući ili bašti, možete uneti pozitivnu energiju u svoj život.

Emituju sladak i privlačan miris, koji može poboljšati atmosferu u domu. Njihov opuštajući i umirujući miris pozvaće vas na nekoliko trenutaka opuštanja. Koristite zumbule u svom ritualu meditacije.

Prolećni narcisi

U nekim kulturama, narcisi se smatraju simbolima sreće. Veruje se da njihovo prisustvo u kući ili bašti može privući blagostanje i uspeh. Zbog svoje jednostavne lepote i belih ili žutih latica, ponekad se povezuju sa čistoćom i nevinošću.

Narcisi se često povezuju sa obnavljanjem, ponovnim rođenjem i početkom novih poglavlja u životu. Oni simbolizuju početak novog ciklusa i mogućnost doživljavanja pozitivnih transformacija, piše sajt Andreea Raicu.

Frezija

Raznovrsne boje frezije mogu se tumačiti kao simboli optimizma i početka, donoseći sreću onima koji ih neguju ili im se dive.

Prolećne frezije imaju jedinstven, slatki miris koji vas čini sanjivim. Ova krhka biljka će vam poslati poruku da imate hrabrosti da date sve od sebe u svakom trenutku života.

Ova tri cveta se lako sade pomoću lukovica na dubini od približno 10-15 cm. Ako se pravilno brinete o njima, možete uživati u njihovoj aromi celog proleća, a mogu da izdrže i sledeće godine, kada će ponovo procvetati.

Pored simbolike svakog cveta, interakcija sa prirodom i briga o biljkama mogu imati terapeutski efekat na vaše raspoloženje i stres. Dakle, ovaj trenutak opuštanja možete smatrati onim u kojem se punite energijom i meditirate kako biste privukli sve dobre stvari o kojima sanjate.

Saznajte koje sobne biljke treba da izbegavate ako imate alergije.

BONUS VIDEO:  

Koje biljke savršeno uspevaju na istočnom prozoru u domu TikTok/vetterplantco

Sensa/A.S.