Ukoliko želite da vaš dom izgleda lepo i posebno, kao i da se u njemu oseća duh prirode, najbolje je da poneki kutak pretvorite u zelenu oazu. Ne mroate biti stručni i vešti baštovan koji se savršeno snalazi u negovanju biljaka, jer postoje zelene lepotice koje će doneti sjajan efekat u dom, a ne zahtevaju puno pažnje.

Ukoliko nemate puno vremena, a želite biljke u domu, ove 3 vrste su dobar izbor za vas:

1. Monstera - Bitno je da zemljište bude dobro propusno, da ne bude na temperaturi nižoj od 13 stepeni, držite je u pollusenci jer nije baš ljubitelj izražajne sunčeve svetlosti, a zaliva se leti dva puta nedeljno, zimi jednom u dve nedelje. Ova divna biljka velikih listova savršena je za kancelarije, ali i u domu osvežava prostor.

2. Sukulente - Bez obzira na stil uređenja, svaka kuća će dobiti na dobrom ukusu i lepoti ako ima male biljke na ivici lavaboa u kupatilu ili kadi, noćnim ormarićima pored kreveta i stolovima u dnevnoj sobi. Male, jednostavne za održavanje, biljke kao što su sukulenti, idealne su na takvim mestima. Sukulente nemojte previše zalivati, one obožavaju suvu klimu, prija im da imaju puno toplote i prirodne sunčeve svetlosti, a najlakše za održavanje su one sa zelenim listovima.

3. Paprat ptičije gnezdo - Ako vam je srce naklonjeno paprati, odlučite se za zgodno ptičje gnezdo, koje ima debele, sjajne listove koji zadržavaju vlagu duže od mnogih drugih vrsta paprati – što ga čini najnezahtevnijim tipom za rast. Dajte mu jarko, indirektno svetlo i vodu kada se gornjih nekoliko centimentara zemlje osuši.

Izvor: Sensa