Blogerka Natalija iz Rusije samostalno je dizajnirala stari i napušten stan od od 43 kvadrata pre više od godinu dana. Pažljivo je planirala budžet, materijal i vešto osmislila kako da od zapuštenog prostora u gradu Tuli napravi sjajan dom.

Sve izmene, uzimajući u obzir grube, završne radove i kupovinu nameštaja, kako je objašnjeno, koštale su je malo više od 11 000 evra, a to je bio budžet koji je postavljen u fazi planiranja. U nastavku možete videti fotografije renoviranja stana pre i posle.

U dnevnoj sobi je postavljena sofa između ulaza u kupatilo i garderobe. Prostorija je izuzetno svetla i puna divnih detalja. Zbog nestandardnih dimenzija, kuhinja je rađena po meri. Kao podna obloga korišćene su šestougaoni porcelanske pločice od nekoliko nijansi. Kako bi se povećao prostor za kuvanje, deo radne površine prebačen je na prozorsku dasku.

Ispostavilo se da je spavaća soba prilično uska, ali to blogerku nije sprečilo da u nju postavi bračni krevet i uštedi prostor za prolaz sa obe strane. Zid na kojem je prislonjeno uzglavlje kreveta ukrašen je foto tapetama, dok su zanimljive lampe naručene po povoljnoj ceni sa Ali Ekspresa.

Pod u hodniku je u kombinaciji laminata i pločica različitih nijansi, a u ovom prostoru postavljen je samo stalak za cipele, a okačen je i čiviluk. Ogledalo je postavljeno na ulaznim vratima kako bi vizuelno povećalo prostor.

U kupatilu je kombinovala dve vrste pločica - mermerne i betonske, a takođe postoji i elemnt drveta. Kontrast je napravljen sa crnim slavinama i tušem.

Pogledajte kako je sređen ovaj stan i možda pronađete neke zanimljive ideje za svoj dom!

Izvor: Sensa