Uz malo mašte, volje i kreativnosti, možemo učiniti sve što poželimo. Ako želite da svoj mali dom pretvorite u oazu iz snova, uspećete! Potrebno je da iskoristite svoju kreativnost, angažujete svoje vredne ruke i sa manje ulaganja možete postići sjajan efekat.

Baš takav projekat savršeno je izvela Ema Parkes (49) iz Šropšira u Engleskoj, samohrana majka koja radi na obrazovanju dece sa posebnim potrebama. Iako njeno zanimanje nema veze sa enterijerom, u uređenju svoje kuće se pokazala kao prava dizajnerka i potpuno je preuredila u skladu sa njenim i željama svoje dece.

Ema je iznajmila trosobnu kuću na seoskoj farmi, na periferiji malog sela i uselila se pre 16 meseci sa ćerkom Popi (18) i sinom Ralfom (8). Njen san je bio da mesto pretvori u pravi seoski vintidž dom, ali sa puno boja, razigranih stilova i radosti. Ema je prionula na posao skidajući stare tepihe kako bi otkrila rustične podne daske, koje je zatim ofarbala u belo, uz dozvolu vlasnika.

Ručno je crtala murale, unela biljke, razne detalje i dekoraciju, jastučiće, mrežu za spavanje, retro nameštaj... Potpuno je transformisala dom, a veććinu posla je radila sama.

Profimedia Samohrana majka uredila dom

"Kada smo se uselili, cela kuća je bila bledo krem boje, ali strukturalno zdrava. Htela sam da unesem bohoboje i puno biljaka po celoj kući", rekla je Ema za Jam Press . "Prva soba kojom se pozabavila bila je dnevna soba, za koju je izdvojila 900 evra i opremila je polovnim retro nameštajem, a na zid sam zalepila šarene tapete."

Ciglu u kaminu je ofarbala u belo, a zavese je zamenila visećim biljkama. Za uređenje kuhinje Ema je potrošila oko 200 funti, a pretvorila je u pravu cvetnu čaroliju sa originalnim muralima i merdevinama sa kojih vise biljke.

Ema je uspela staru kuću na selu da pretvori u autentičan porodični dom za 1.700 evra, a odlučila se da sve uradi sama. Kako je navela, ovaj projekat joj je pmogao da se izbori i sa tugom koju je u tom trenutku osećala zbog gubitka oca.

Izvor: Sensa