Ako ste stalno pod stresom, napeti i umorni, pokušajte da se što više opuštate i radite stvari koje volite. Jedan način je da od životnog prostora načinite mesto koje će biti oaza opuštanja i mira, gde će sve biti u skladu i harmonično. Da biste to postigli, ne morate da kupujete nov nameštaj- dovoljno je, za početak, da oslobodite prostor viška stvari, da mu dozvolite da diše, što će omgućiti protok dobre energije (či energija prema feng šui filozofiji). Kada izbacite višak stvari, jedina investicija može biti krečenje.

Stručnjaci preporučuju zelenu boju, međutim, njen učinak zavisi od odabrane nijanse. Može biti i opuštajuća i okrepljujuća. Ukoliko vam je potrebno opuštanje, birajte svetlije i zagasite nijanse poput maslinaste ili pastelne, ali ne previše svetle. Poznato je da zelena ublažava zamor očiju zbog čega se često može videti u bibliotekama i čitaonicama. Može da vam pomogne da rešite probleme sa spavanjem, tj. s nesanicom, stoga je odličan izbor za spavaću sobu. Trava zelena boja može delimično da nadomesti nedostatak prirodnog okruženja stanovnicima gradova koji vreme provode u sivilu betona i stambenih blokova.

Zelena boja spada u hladne, stoga se dobro kombinuje s toplim bojama, za postizanje prijatne atmosfere. Sjajno se slaže s bojom drveta, a to je nešto što verno imitira prirodno, šumsko okruženje i omogućava totalni relaks. Odlična je kombinacija za spavaću sobu, ali i za dnevnu sobu. U kombinaciji sa sivom, zelena takođe ima umirujući efekat. Ako želite dozu topline, kombinujte je s nežnom ružičastom ili puder i bež nijansama. Ako su vaši zidovi neutralne boje, zelenu možete implementirati u vidu detalja- tepiha, zavesa, posteljine, prekrivača...

Koja je najbolja kombinacija boja u eneterijeru, pogledajte u videu ispod:

Unutrašnje uređenje TikTok/wafaghaoui_designs

Izvor: Sensa