Ukoliko tražite ideju kako da preuredite dom, ali da bude autentično, lepo i drugačije - moguće je da će vam se dopasti popularni boho stil. Ovaj stil uglavnom biraju osobe koje uživaju u meditaciji, harmoniji, koji daju prednost udobnosti, ali i posebnim detaljima.

Boemski ili boho dizajn je generalno inspirisan je onima koji vode slobodoumni život koji prkosi normama, kao što su stalni putnici, pisci, umetnici, itd. Boemski dizajn danas podrazumeva uključivanje mnogo različitih stvari iz različitih filozofija, delova sveta i načina života. Rezultat je eklektičan stil koji je raznolik koliko i ljudi koji ga inspirišu.

U ovom tekstu možete kao inspiraciju videti dve prelepe boho kuće koje su oduševile korisnike Tik Toka. Baš ova dva doma pokazuju da prostor u boho stilu ne mora da bude nefunkcionalan usled raznih detalja, dekoracije, mnoštvo biljaka. Zapravo, ako sve dobro iskombinujete i organizujete prostor, kuća može postati spoj udobnosti, jedinstvenog stila i nosiće vaš lični pečat.

Stil za ljude koji vole slobodu TikTok/the.rosie.home

U boho stilu uređenja kuće ne postoje stroga pravila, lepota je zapravo u potpunoj slobodi. Ono što dominira jesu šare i mnoštvo boja, ali pažljivo usklađenih. Paleta se u velikoj meri oslanja na zemljane tonove: smeđa, zelena, bordo i narandžasta. Kada je reč o šarama, one se ističu na netralnim bojama i elementama kako bi oplemenile prostor.

Boemski nameštaj uglavnom deluje pomalo zastarelo, najviše dominira drvo. Od dekoracije se ističu rese, makrame tehnika, razne končane zavese i prekrivači, šareni jastuci, velike tkanine i lepeze zakačene na zidu ili uz uzglavlje kreveta... Jedan od najbitnijih elemenata dekoracije prostora svakako je mnoštvo zelenh biljaka. Boho je inspirativan stil, a šta više inspiriše od prirode. Zbog toga se u boho stanovima biljke mogu naći čak i u kupatilu.

Kako da dekorišete i uredite kuću u boho stilu  TikTok/emilywelchstyle

Umetnost, knjige, skulpture, jastuci, lampe - sve može zajedno, a posebnu vrednost ima ručno rađena dekoracija (npr. zavase u makrame tehnici).

U bohu postoji jedno jedino pravilo - maštajte! Kroz maštu i igreu različlitih stilova, kultura, boja, dekoracije, možete i vi stvoriti svoju boho bajku!

Izvor: Sensa