Drevna kineska veština uređenja prostora, feng šui, ima za cilj da dom ispuni harmonična i pozitivna energija. Postoje određena pravila i smernic ekojih se treba pridržavati kada je reč o kupovini, adaptaciji i uređenju doma, ali i greške i zabrane na koje posebno treba paziti.

Najčešće su greške one koje ometaju slobodan tok či energije, privlače stagniranje, nezadovoljstvo i lošu atmosferu u kući. Evo za koje 4 niste znali, a povezane su sa negativnom energijom:

1. Nikada ne ostavljajte kantu za smeće ispred ulaznih vrata. Svaka prašina, prljavština i nepotrebno smeće nepovoljno utiču na energiju prostora, kao i na zdravlje u celom domaćinstvu. Oslobodite se nepotrebnih stvari, jer tako možete osloboditi prostor za kruženje energije, ali i za nove korisne i lepe stvari koje vam mogu doneti prosperitet i sreću.

2. Podovi različitih nivoa u kući simbolično predstavljaju "kamen spoticanja" za pozitivnu energiju. ovo ukazuje na mimoilaženje puteva, a to može izazvati neuspehe i nevolje u poslovnom i privatnom životu.

3. Pokušajte da se rešite oštrih uglova u svojoj kući. Nameštaj sa izbočenim uglovima mora biti usmeren tako da tačka ugla bude usmerena na prazan prostor, a ne na mesta vašeg boravka i odmora. Police sa šarkama takođe izazivaju negativnu energiju, pa je važno sakriti ili zamaskirati uglove.

4. Provetravajte što češće prostor. Više držite otvorene prozore i ventilacione otvore - jer što više svež vazduh ispunjava dom, to se češće ažurira energija životnog prostora.

5. Područje ispred kuće treba da bude što je moguće više otvorenije. Drveće i automobili koji blokiraju prolaz ka domu sprečavaju protok pozitivne energije. Isto važi i za unutrašnji prostor oko ulaznih vrata. Oslobodite se neredam, nemojte ostavljati okolo cipele, niti pretrpavati čiviluk. Ovaj deo doma treba da sadrži što manje stvari i da bude otvoren - predstavlja filter za energiju.

5 feng šui grešaka u domu TikTok/neat.caroline

Izvor: Sensa