Predstavljamo vam uskršnju dekoraciju za sve maštovite porodice, jer će ova jaja doneti radost u vaš dom tokom praznika! Da li ste znali da sami možete da napravite jaja sa 3D tufnama, piše Lepa & srećna.

Kako da ukrasite jaja za Uskrs bez farbanja: tehnika kviling za umetničko ukrašavanje papirnim tračicama (VIDEO)...

Možda vam zvuči komplikovano, ali ovaj trik za farbanje jaja vrlo je jednostavan, potrebno je da izdvojite malo vremena i uz minimalan trud i maštu dobićete trodimenzionalne tufne na jajima.

Za ovaj trik biće vam potrebne batik boje, boje koje se uglavnom koriste za tkaninu. Ove boje daju poseban sjaj jajetu, a čine i da 3D efekat bolje izgleda. Međutim, jaja sa 3D tufnama možete obojiti i običnom bojom za farbanje jaja, dok vam je za tufne u svakom slučaju potrebna pasta u boji.Ukoliko niste u mogućnosti da nabavite pastu u boji (na engleskom puffy paint), onda možete sami da je napravite od belog lepka, pene za brijanje i prehrambene boje. Kada to pomešate testirajte boje na papiru, a ovaj projekat sa ispupčenim slikama sigurno će se dopasti deci.

Ako vam postupak sa ovom bojom izgleda komplikovano, sličan rezultat možete dobiti s bojama u tubi koje možete kupiti u skoro svakom supermarketu ili knjižari.

Važno je napomenuti da ukoliko se odlučite da obojite jaja batik bojama onda ona nisu za jelo, već samo za dekoraciju.

Maštovita dekoracija za Uskrs: kako da napravite pegava jaja (VIDEO)...

U posudu sipajte pola šolja proključale vode, 1 kašičicu alkoholnog sirćeta i 1 kesicu batik boje. Promešajte, ubacite jaje i sačekajte do 5 minuta kako bi primilo boju.

Kada se obojena jaja osuše bojama iz tube polako prekrijte 1/2 jajeta i ostavite tako da se suši 6 sati, ali ga postavite na polovinu koja nema tufne kako ne biste rad pokvarili. Kada se tufne osuše, napravite tufne na drugoj polovini jajeta i ostavite da se osuše tokom 6 sati.

Na kraju će vas rezultat 3d uskršnjih jaja oduševiti, a detaljan postupak ukrašavanja pogledajte u video prilogu!

Izvor: Lepa & srećna