AKO OVO URADITE PRE ZIME, U VAŠOJ KUĆI BIĆE SREĆE, NOVCA I DOBRE ENERGIJE: 6 feng šui trikova da privučete blagostanje!

6 feng šui trikova za privlačenje sreće u dom pre zime - evo šta treba da uradite u svojoj kući za blagostanje!

Shutterstock

Sa dolaskom novog godišnjeg doba energija u prirodi se menja, a samim tim dolazi i do promene energije u domu. Tokom zime najviše vremena provodimo kod kuće, zato je važno još ranije očistiti energetski prostor i učiniti ga otvorenim za pozitivne vibracije. Uz par jednostavnih saveta feng šui stručnjaka, možete u zimu privući u svoj dom pozitivnu či energiju, blagostanje, novac i sreću!

1. Očistite nered - izbacite iz doma sve staro, nepotrebno i suvišno, kako biste napravili prostor za nešto novo i za bolju energiju. Pregledajte svoje fioke i ormare i ako vam nešto ne stoji ili ako niste nešto nosili prošle sezone, poklonite to u dobrotvorne svrhe. Za svaki novi komad odeće ili predmet koji unesete u svoj dom, rešite se starog. Nerted i prenatrpan prostor donose loše raspoloženje, negativnu energiju i lošu sreću. Napolje sa starim i unutra sa novim!

2. Oslobodite se negativne energije: Osvrnite se po svom domu i uverite se da u njemu nemate predmete koji unose negativnu energiju u vaš prostor. To mogu na primer biti: stare slike iz prošlih veza, podsećanje na neuspehe, stare papre propalih ugovora, predmet koji vam je poklonila toksična osoba itd. Uklonite ove stvari iz svog životnog prostora. Sve što sadrži negativne vibracije i lošu energiju energiju izbacite i unesite predmete i stavri koje u vama bude osećaj radosti.

3. Pomerite nameštaj - To ne zanči da veo dom morate preokrenuti "naglavačke", već da napravite male iznene koje će pozitivnpo uticati na tok energije. Promenite raspored stvari u kuhinji, zamenite prekrivače na krevetima, razmestite dekorativne detalje, premestite sliku a drugi zid... svaka od ovih promena delovaće osvežujuće na dom i na energiju koja u njemu vlada.

4. Osvežite prostor citrusima - Prema feng šuiju pomorandže u trpezariji simbolizuju bogatstvo i obilje, a miris citrusa prošišćava energiju i donosi prijatno osveženje u dom na prirodan način. Možeteumesto voća koristiti eterično ulje na bazi citrusa i tako pokrenuti lepu zimsku energiju.

5. Unesite dašak topline u svoj dom - Kada dom izgleda ušuškano tokom zime, svi su srećniji. Dodajte dekorativno ćebe u dnevnu sobu, mekane jastučiće, uključuite u prostor crvenu boju. sve što simbolizuje toplotu delovaće umirujuće. Okružite se toplim, privlačnim teksturama, kao što su somot, vuna ili mekši pamuk koji će doneti toplinu u vaš dom.

6. Billjke

Tokom zime nedostaje nam zlrnilo koje podiže raspoloženje i opušta, ali uz sobne biljke, možete imati zelenilo i tokom zime u svom domu. Prema feng šuiju postoje biljke koje privlače sreću, kao i one koje su sjajan talisman za novac - izaberite jednu ili više i unesite pririodu u svoj dom.

Izvor: Sensa