4 sobne biljke idealne za kupatilo: Upijaju vlagu, sprečavaju razvoj buđi i daju toplinu ovom hladnom prostoru

Kako da iskoristite vlagu iz kupatila i sprečite razvoj buđi? Nabavite 4 sobne biljke koje upijaju vlagu i izgledaju jako lepo.

Shutterstock

Čak i ako imate zeleni palac, pronalaženje prave biljke za svaku sobu u vašoj kući nije jednostavan zadatak. Bez obzira na to koliko su lepe, ne možete da izaberete svoje biljke samo na osnovu estetske vrednosti: takođe ćete morati da razmotrite različite uslove koji će omogućiti vašoj biljci da napreduje.

Nivo vlažnosti, svetlost i zalivanje visoko su na toj listi. Upravo to otežava izbor savršene biljke za kupatilo koje može imati prekomernu vlagu jer obično nema prozor i samim tim ni svetla.

Kompanije "RootGrowings" je na TikToku pomaže svima da ronađu pravu kućnu biljku i preporučuje četiri biljke posebno za ovaj izazovan prostor. "One ne samo da poboljšavaju izgled vašeg kupatila, već i neumorno rade na smanjenju vlage, vlažnosti i potencijala za pojavu buđi“, nedavno su podelili sa svojih 264.000 pratilaca na TikToku.

Ovo su 4 sobne biljke koje će vašem kupatilu doneti lepotu i iz njega apsorbovati vlagu, a imamo i savete kako da negujete biljke tokom jeseni.

1. Bostonska paprat

Shutterstock 

Prva biljka koju RootGrovings preporučuje jeste bostonska paprat, ukrasna biljka koja puca od jarkozelenih listova.

Ova paprat nije samo vizuelna poslastica već i heroj vlažnosti. Postavljanje bostonske paprati u kupatilo može značajno smanjiti nivo vlage, stvarajući prijatno okruženje, kaže se u TikTok postu.

Posadite bostonsku paprat „u zatvorenom prostoru na jakoj, indirektnoj sunčevoj svetlosti, daleko od promaje i otvora za grejanje. Obezbedite što je moguće više vlažnosti i pažljivo pratite tlo kako biste osigurali da biljka ostane konstantno vlažna.

2. Engleski bršljan

Shutterstock 

Još jedna biljka za kupatilo koja sakuplja vlagu, a koju RootGrovings predlaže jeste engleski bršljan - lak za održavanje i sposoban da uspeva u toplim, vlažnim okruženjima. Ova biljka je poznata po svojoj lozici i elegantnom lišću.

Engleski bršljan je odličan izbor za kupatilo. Ne radi se samo o estetici - ova biljka aktivno upija vlagu, pomaže u borbi protiv vlage i zauzvrat smanjuje rizik od razvoja buđi.

3. Sanseverija ili svekrvin jezik

Shutterstock 

Još jedna biljka za koju se zna da upija vlagu iz vazduha, a prema RootGrovingsu, ona je idealan dodatak svakom kupatilu bez prozora. „Nema svetla? Nema problema“, kaže se u drugom TikTok postu.

Nabavite dve sanseverije (odlično tolerišu slabo osvetljenje), stavite jednu u kupatilo, a jednu na svetlo mesto. Povremeno im zamenite mesto, otprilike jednom u dva meseca.

Shutterstock 

4. Ljiljan mira ili spatifilum

Shutterstock 

Spatifilum ima bujno zeleno lišće i upadljive bele cvetove, koji mogu ostaviti utisak u svakoj prostoriji. Ipak, stručnjaci kažu da vole vlagu i da ih je potrebno redovno orošavati osim ako se ne drže u okruženju sa visokom vlagom kao što je kupatilo.

Osim svojih prelepih belih cvetova, ovaj ljiljan je moćna sila kada je u pitanju poboljšanje kvaliteta vazduha, kaže RootGrovings. "Ova elegantna biljka u vašem kupatilu može doprineti zdravijem i prijatnijem prostoru."

Shutterstock 

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Kako da negujete bambus, biljku koja privlači novac  TikTok/ thereseplants