Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umetnost pokreta: plesna predstava UN-BECOMING

Plesni projekat UN-BECOMING koreografa Maciej Kuźmiński biće premijerno izvedena 18. aprila ove godine na sceni Ustanove kulture Vuk Karadžić s početkom u 20 časova.

  Izvor: Press

Sve veća nostalgija za starim, uređenim svetom daje nam osećaj da je svet naših očeva i dedova od nas napravio siročad. Sve brži tempo življenja kao i mobilnost traže od nas da iznova igramo razne društvene uloge koje dovode do pojave nastupa sopstvene ličnosti (performance of self), sposobnosti da se kombinuju karakteristike i ponašanja podidentiteta. Žil Delez (Gilles Deleuze) je čak tvrdio da identitet ne postoji jer je zamenjen razlikama i sličnostima koje zavise od konteksta i perspektive.

un-becoming predstavlja naš unutrašnji put. Koreograf Maciej Kuźmiński je umetnički direktor Kompanije Maček Kuzminski i osnivač i direktor Poljske plesne mreže. Njegova dela, koja se formalno suočavaju sa utemeljenim, dinamičnim pokretom, vrte se oko egzistencijalnih i filozofskih ideja. Umetnika takođe interesuju društvene strane feminizma. Autor je koreografija koje su obuhvaćene nastavnim programom na Triniti Laban konzervatoriji (Trinity Laban Conservatoire) u oblasti muzike i plesa u Londonu, na IUI- Institutu za umetničku igru u Beogradu u Srbiji i Belaruskom državnom fakultetu za umetnost i kulturu u Minsku. Kao pedagog predaje na više konzervatorija visokog obrazovanja.

Ustanova kulture Vuk Stefanović Karadžić

18. april, 20h

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj