Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dramsko akrobatska predstava za decu: "Miševi i mačke naopačke"

Predstava za decu "Miševi i mačke naopačke" osmišljena je kao kombinacija dramskih elemenata i akrobatike, omogućujući deci da uživaju u kvalitetnim stihovima na prijemčiv način.

"Miševi i mačke naopačke" je predstava koja predstavlja kombinaciju dramskih elemenata i akrobatike, a održava se 29. jun 2019. u Dečjem Kulturnom Centru u Beogradu, u Takovskoj 8.

Tekst je rađen po delu akademika LukePaljetka, koji je jedan od najznačajnijih pisaca za decu sa ovih prostora. U eri u kojoj deca nemaju mnogo prilike da zavole značajnu poeziju ova predstava im omogućava da uživaju u kvalitetnim stihovima na njima zanimljiv igrovni način. Borba između malog i velikog, gde mali uvek biva mudriji, poput crtaća kao što su Tom i Džeri, pružamo deci priliku za identifikacijom, gde se i kroz umetnost osnažuju da prožive svoje unutrašnje svetove. Značajan kvalite ove predstave je i povezivanje sporta - fizičkog aspekta sa umetnošću.

Kao dominantan rekvizit koristi se takozvani vazdušni obruč, koji može da se podiže i spušta, njiše i rotira, preskače, obrće i visi naglavačke. Na taj način se otvara neizmeran prostor telesnog izraza primerenog dečjem senzibilitetu. Jedna glumica na sceni tumači tri lika : mačku, miša i naratora.

Deca se upoznaju sa jednom potpuno nesvakidašnjom formom za dečije pozorište - monodramom sa elementima akrobatike. Autorski tim čine Draginja Mileusnić - glumica, Milena Radić - profesor književnosti i instruktor vasdušnih akrobacija i Marko Jovičić - pozorišni reditelj i stručni saradnik pozorištanca "Puž" u Beogradu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj