Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijera: Showcase - Sanjanje umetničkog sna

Pre pet godina je osnovan Institut za umetničku igru a premijerom plesnog projekta SHOWCASE - Sanjanje umetničkog sna, obeležiće ovaj značajan datum.

  Izvor: Promo

Premijerom plesnog projekta SHOWCASE – Sanjanje umetničkog sna na sceni Tetara Vuk 1. decembra 2019. godine u 20.00 časova Institut za umetničku igru, prvi i jedini visokoškolski program iz oblasti umetničke igre u Srbiji obeležiće pet godina od osnivanja.
SHOWCASE čini izbor najboljih radova gostujućih koreografa i studenata Instituta za umetničku igru. Program je osmišljen kako bi predstavio raznovrsnost raličitih praksi u okviru kojih se obrazuju studenti: klasičan balet, savremena igra, narodna igra i muzika, performans i film.

Svoje koreografije predstaviće balet majstor Bahram M. Juldašev, Lorand Zachar (Mađarska), Dagmar Dachauer (Austrija) i studenti Katarina Stojković, Katarina Ilijašević, Nikola Pavlović, Luka Stojković, Tamara Ljesar, Nikola Korać, Sandra Milošević, koje će izvesti kompanija Balet mladih, Transition Dance kompanija i studenti svih godina i odseka.

Institut za umetničku igru iz Beograda je osnovan 2014. Godine. U okviru Instituta su akreditovani prvi studijski programi na osnovnim i master studijama koji studentima pružaju školovanje u oblasti visoko profesionalne umetničke igre (klasičan balet, savremena igra, scenska narodna igra i muzika), koreografje i baletske pedagogije. Studijski programi na Institutu su utemeljeni na savremenom konceptu i vode ga istaknuti profesori iz Srbije kao i profesori sa Triniti Laban Konzervatorijuma iz Londona.
Na Institutu će se od školske 2019/20. realizovati akreditovane Doktorske studije Umetnička igra i performans. Ovaj studijski program traje tri godine, nakon čega se stiče zvanje Doktor umetnosti – dramske i audiovizuelne umetnosti.

Ulaz za publiku je besplatan, a broj mesta je ograničen.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj