Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moj planer ličnog razvoja – PlanUM

  Izvor: Foto: PROMO

Lična disciplina i planiranje svakodnevnih obaveza mogu da budu zabavna igra u kojoj dostižemo nivo samostalnosti i samopouzdanja neophodan za suočavanje sa sve većim izazovima.

Aleksandra Šarović Atanasovska

Posle uspeha izdanja Moj PlanUM dnevnik, interaktivnog planera za osnovce, Kreativni centar je objavio zanimljiv planer za odrasle.

Moj planer ličnog razvoja – PlanUM više je od jednostavnog planera aktivnosti u toku jedne godine. To je moćna alatka za unapređenje ličnih potencijala. Ova kreativna i interaktivna knjiga koja je istovremeno planer, dnevnik i podsetnik ima više uloga – ona je instruktor, asistent i motivator. PlanUM je zasnovan na savremenim tehnikama rešavanja problema i može pomoći čitaocima u određivanju željenih ciljeva razvoja i pravljenju detaljne mape i plana za njihovo ostvarivanje. Podstiče planiranje budućnosti, razmišljanje o prošlosti i delovanje u sadašnjosti. Oslobađa kreativnost, podstiče sistematičnost i organizaciju, inicira odgovornost i akciju. „PlanUM je lični prostor za vaše ideje, misli, sastanke, susrete, rasporede, zadatke, beleške, crteže, ilustracije, ciljeve, snove i sanjarenje... Naprosto, za sve što vam padne na UM. PlanUM funkcioniše kao lični trener, koji stimuliše vaš kontinuirani razvoj. On vam nudi jedinstven, strukturisan proces, u kojem se koriste tehnike i vežbe iz metodologije ličnog razvoja, s fokusom na rešenja problema“, ističe autorka Aleksandra Šarović Atanasovska.

moj-planer-licnog-razvoja-planum2
Izvor: Foto: PROMO

Obogaćen inspirativnim pričama i mudrim mislima iz celog sveta, ovaj planer će probuditi vaš stvaralački um, biće provodnik vaših ideja i podsticaj da neprekidno radite na sebi i ostvarujete ono što želite.

Moj planer ličnog razvoja – PlanUM izvanredno je rešenje za svakog ko vodi računa o svom ličnom i profesionalnom napretku. Od učenika i studenata koji ambiciozno planiraju budućnost do profesionalaca iz različitih oblasti, koji imaju gust raspored i želju da sistematizuju frenetičnu svakodnevicu i uvedu red u svoj život.

moj-planer-licnog-razvoja-planum
Izvor: Foto: PROMO

Aleksandra Šarović Atanasovska rođena je u Skoplju, a trenutno živi u Beogradu. Diplomirani je filolog, ekspert za marketing i komunikacije. Osnivač je Momentisa – kompanije koja se bavi razvojem kreativnih rešenja i usluga za kvalitetniji život ljudi i njihov kontinuiran lični razvoj. Majka je troje dece. Ljubopitni istraživač, putnik i ljubitelj savremenih umetnosti, filma i muzike

Po čemu se Moj planer ličnog razvoja – PlanUM razlikuje od ostalih planera?

PlanUM stimuliše um za kvalitetnije planiranje dragocenog vremena. PlanUM pruža ne samo prostor za organizaciju dnevnih aktivnosti nego i mnogo više od toga. Zasnovan na metodologiji ličnog razvoja, PlanUM pomaže pri kreiranju autentične vizije za budućnost, kod sistematizovanog postavljanja ciljeva i konkretnih akcijskih koraka za realizaciju, kao i pri samoprocenjivanju, čime definišemo šta nam je išlo od ruke prethodnog meseca, a čemu treba posvetiti više truda i vremena.

Kome je namenjen i kako je koncipiran?

Namenjen je svim osobama koje imaju dinamičan stil života, u kojem se prepliću obaveze različitog tipa. Osim ljudima od akcije, biće koristan i svima onima koji žele da budu u dosluhu sa svojim potrebama i željama i da na osnovu toga pametno definišu planove i ciljeve.
Koncipiran je u nekoliko faza. Svaka posvećuje podjednaku pažnju onim aspektima pomoću kojih određujemo zašto nam je nešto bitno u životu i koliko energije treba da usmerimo ka ostvarenju tog cilja.
Faze:
1. stvarnost – procena trenutnog stanja;
2. vizija – definisanje cilja;
3. akcija – plan za ostvarivanje;
4. refleksija – samoprocenjivanje;
5. moja priča – prostor za kontemplaciju.

moj-planer-licnog-razvoja-planum8
Izvor: Foto: PROMO

Kako ste došli na ideju za baš ovakav planer?

Ideja je rezultat ličnih frustracija i potreba. Borila sam se s tim da napravim prioritet među aktivnostima i planovima koji se podjednako odnose kako na privatni život tako i na profesionalni. Iskoristila sam praktično iskustvo iz coaching metodologije kako bih kreirala i sistematizovala plan za pametnu organizaciju vremena i realizaciju ciljeva. Struktura opisana u ovom planeru dokazano utiče na produktivnost, ali, pre svega, na lično zadovoljstvo zbog toga što pruža bolji uvid u sopstveni život i osećaj kontrole nad njim.

PlanUM je prvobitno objavljen u Makedoniji, gde je postigao veliki uspeh. Šta je ono što čitaoci izdvajaju kao najveći utisak?

Pre knjige Moj planer ličnog razvoja – PlanUM objavljen je Moj planUm dnevnik, namenjen osnovcima.
Obe knjige su našle praktičnu i kontinuiranu primenu kod svoje ciljne grupe. Ono što korisnike najviše vezuje za PlanUm jesto to što je interaktivan, inspirativan i daje dobru osnovu za sticanje zdravih navika u pogledu dalje organizacije vremena.

Razmišljajte u metaforama, učite iz priča prva je poruka koja dočekuje čitaoce kada otvore PlanUM. Odakle ideja za to da u ovaj planer uključite i mudre izreke i priče iz celog sveta i kako se na njih nadovezuju procesi planiranja i motivacije kod čitalaca/korisnika PlanUM-a?

moj-planer-licnog-razvoja-planum11
Izvor: Foto: PROMO

Prosto smo zatrpani to-do listama, obavezama, nefiltriranim informacijama i stresom, koji je danas i više nego prisutan u našim životima. Htela sam da dam svež impuls razmišljanja starim, kratkim ali mudrim i izuzetno bitnim pričama. Njih možemo neposredno povezati sa situacijama u kojima se svakodnevno nalazimo i one mogu da nam pruže izmešten uvid ili novu perspektivu shvatanja određenih problema.

Tema ličnog razvoja i kontinuiranog rada na sebi jedna je od najaktuelnijih tema savremenog čoveka, posebno u doba globalne pandemije. Koji su to alati koje PlanUM pruža, a koji nam mogu pomoći da odgovorimo na izazove koje sa sobom donosi ovaj period?

Kao što sam pomenula, pandemija je stvarna, stres je i više nego prisutan, ali svuda oko nas postoje i alati koji nam mogu pomoći da se izborimo sa anksioznošću i da svesno održimo kontrolu nad našim životima.
Naš najveći strah danas jeste strah od toga da nećemo uspeti da organizujemo ni svoje vreme, a kamoli tuđe. Zato nam je ovakav tip ličnog asistenta i motivatora potreban kako bismo se smirili i, upisivanjem malih ili velikih akcijskih koraka i planova, uverili sebe da smo odgovorni, da držimo situaciju pod kontrolom i da će na kraju ipak sve biti u redu.

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj