Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teslin jubilej u znaku svetske premijere u Beogradu

Očekuje nas jedinstvena izložbena postavka u Muzeju Nikole Tesle 10. jula 2016. godine. Evo o čemu je reč...

  Izvor: Shutterstock

Dajrekt Medija poklanja Virtuelnog Teslu Muzeju Nikole Tesle za 15 godina poslovanja. Na 160-tu godišnjicu od rođenja Nikole Tesle, u Beogradu će biti otvorena prva muzejska izložba u okruženju virtuelne realnosti, pod nazivom “Doživi Teslu“. U susret Teslinom jubileju, a u sklopu obeležavanja 15-te godišnjice od osnivanja, Dajrekt Medija je Muzeju Nikole Tesle donirala jedinstvenu izložbenu postavku koja će ostati deo virtuelne baštine muzeja.

"Jedan od ciljeva Muzeja Nikole Tesle jeste učiniti Teslinu ostavštinu pristupačnijom i razumljivijom zainteresovanim posetiocima širom sveta i tehnologija virtuelne realnosti pruža neverovatne mogućnosti vizuelne rekonstrukcije situacije, prostora i ideja. Zato smo sa zahvalnošću prihvatili inicijativu Dajrekt Medije  i sa stručnjacima firme Didžital Majnd vredno radimo na osmišljavanju sadržaja virtuelnih scena koje će biti predstavljene publici 10. jula na dan Teslinog rođenja kao sastavni deo nove stalne postavke izložbe Muzeja.", izjavio je Branimir Jovanović, direktor Muzeja Nikole Tesle.

Direktor Dajkret Medije Jovan Stojanović istakao je da je obaveza uspešnih kompanija da pokreću razvoj celog društva i da Dajrekt Medija sa velikim zadovoljstvom u godini jubileja može da podeli deo svog uspeha sa zajednicom.

"Posle najvećih svetskih muzeja koji su relativno skoro uvrstili virtuelnu realnost u svoje postavke, ponosni smo što ovaj globalni trend u godini velikog Teslinog jubileja i naše kompanije donosimo Muzeju Nikole Tesle. Time će naš muzej postati prva institucija na svetu koja je tehnologijom virtuelne realnosti oživela lik i dostignuća velikog naučnika.", izjavio je Stojanović.

teslin_jubilej_u_znaku_svetske_premijere_u_beogradu
Izvor: Vladimir Mijailović

Direktor Muzeja Nikole Tesle Branimir Jovanović i direktor Direct Medije Jovan Stojanović

Za potrebe kreiranje virtuelnog Nikole Tesle, Dajrekt Medija je ostvarila saradnju sa svojim dosadašnjim partnerima, timom kompanije Digital Mind  koji uz stručnu podršku Muzeja Nikole Tesle oživljava Teslin lik i lokacije u kojima će on virtuelno boraviti i razgovarati sa posetiocima izložbe.

"Muzeji virtuelne realnosti su izvesna budućnost muzelogije gde posetilac nije više pasivni učesnik izložbe, već postaje aktivni deo priče koja se sada dešava svuda oko njega onog sekunda kada zakorači u virtuelni svet. Teslin život i njegova dostignuća posetiocu u virtuelnoj realnost prikazaće sam Tesla kroz nezaboravno iskustvo koje inspiriše, provocira maštu i budi želju za saznanjem." Izjavio je Vitomir Jevremović, autor izložbene postavke i direktor Digital Mind-a.

teslin_jubilej_u_znaku_svetske_premijere_u_beogradu
Izvor: Shutterstock

Vitomir Jevremović, autor izložbene postavke i direktor Digital Mind

Sa otvaranjem postavke u Muzeju biće lanisrana i aplikacija za mobilne telefone, kao i website sa 3D prikazom, kako bi svi oni koji nisu u prilici da posete Muzej uključujući posetioce iz celog sveta mogli da ostvare interakciju sa najvećim svetskim pronalazačem i upoznaju se sa njegovim dostignućima.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj