FITNES INSTRUKTORKA SAVETUJE: 3 jednostavne vežbe koje će uticati na vašu pokretljivost, ravnotežu i fleksibilnost

Profesionalni plesačica, koreografkinja i personalna instruktorka Andrea Solomun podelila je 3 idealne vežbe za pokretljivost stopala koje treba da uključimo u svoju rutinu.

Shutterstock

Iako su stopala oslonac za celo telo, na njih obraćamo tako malo pažnje. Važno je da ne zaboravite da radite odgovarajuće vežbe za stopala kako biste poboljšali ravnotežu, održali fleksibilnost i ojačali mišiće. Instruktorka Andrea Solomun je na svom Instagram profilu podelila 3 vežbe za pokretljivost stopala, a mi ih delimo u nastavku:

1. Dok klečite, držite nožne prste zajedno. Zadržite ovu poziciju 30 do 60 sekundi, pokušavajući da stavite više težine na unutrašnju stranu stopala (prsti).

2. Čučni napred i nazad. Ako ne možete da uđete u niski čučanj, postavite povišenu površinu ispod peta. Ponovite 8 do 10 puta.

3. Ispružite jednu nogu napred i nazad - ovo je veoma teško učiniti. Koristite ruke ili štap ako je potrebno i ponovo koristite povišenu površinu ako vaša peta ne može da dosegne pod. Takođe, razmislite o pružanju ruku napred jer vaše jezgro mora naporno da radi, kao i fleksori kuka. Ponovite 8 do 10 puta na svakoj strani.

 Izvor: Sensa.hr

BONUS VIDEO:

Vežbe za stomak i struk za starije od 50  You Tube