Za tople dane pred nama potrebno nam je pravo letnje slatko osveženje, a ukoliko ste ljubitelj čokolade, ovaj recept će vas potpuno oduševiti.
Recept za čokoladnu sladoled tortu
Sastojci:
Za biskvit:
- 1/2 šolje bademovog mleka
- 1/4 kašičice ekstrakta vanile
- 2 kašike ulja
- 1/2 šolje brašna
- 6 kašika smeđeg šećera u prahu
- 2 kašike kakao praha
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/8 kašičice sode bikarbone
- 1 kašičica sirćeta ili limunovog soka
Sladoled fil:
- 1/2 šolje bademovog mleka
- 4 kašike kakao praha
- 200g topljene crne čokolade
- 60 g umućenog šlag krema (može i biljni)
- čokoladne kapljice za ukras, po želji
Prirema:
Spojite sve suve sastojke za biskvit u jendoj posudi, pa postepeno dodajte mleko i sirće, a zatim umutite mikserom. Sipajte smesu u kalup ili pleh, obložen papriom za pečenje. Pecite biksvit oko 20 minuta na 180 stepeni Celzijusa. Čačkalicom proverite da li je biskvit dovoljno pečen.
Umutite u jendoj posudi šlag sa bademovim mlekom, pa sipajte kakao. Istopite čokoladu, pa dodajte u smesu i promešajte. Na ohlađen biskvit sipajte sladoled fil i ravnomerno razmažite. Ukrasite čokoladnim kapljicama vrh torte, po želji.
Prekrijte tortu folijom i ostavite da odstoji u zamrzivaču par sati (onoliko koliko želite da bude zamrznuta).
Izvor: Sensa