Banane, jogurt i kivi, zvuči zaista osvežavajuće! Ljubiteljima voćnih torti ovaj kolač će brzo osvojiti srce. Najveća prednost ove poslastice je bogat ukus, ali volimo ga i zbog malog sadržaja kalorija koji sadrži. Idealan je za one koji žele da smanje konzumaciju slatkiša i izgube koji kilogram. Dodatak je smeđi šećer, ali nema brašna.
Sjajno je i što se ne peče, već samo treba da odstoji kako bi ukus bio još lepši. Kivi je voćka koja podseća na egzotiku, a u kombinaciji sa banama i grčkim jogurtom doneće nam jednu sjajnu poslesticu u jednostavnoj recepturi.
Sastojci:
- 200g čajnog keksa
- 70 grama putera (može i vegansku puter)
- 4 kivija
- 3 banane
- 500 ml grčkog jogurta (može i veganski jogurt)
- 70 grama smeđeg šećera
- 1 kašika limunovog soka
- 3 kivija
- 40 grama badema
Priprema:
Keks ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete mrvice, a zatim ga pomešajte sa rastopljenim puterom i napravite biskvit. Napravite ga na tacni za posluženje torte, pa stavite u frižider da odstoji oko 30 minuta. Oljušite i isecite kivi na kockice. Pomešajte 4 kivija, limunov sok i šećer. Sve zagrejte na srednjoj vatri 2-3 minuta da kivi pusti sok, pa ohladite.
U dobijeni fil sipajte grčki jogurt. Sve dobro izmešajte, pa stavite u frižider da odstoji oko 30 minuta. Na biskvit poređajte iseckane kolutove banane, pa preko nanesite fil od kivija i jogurta ravnomerno. Preko fila poređajte iseckane kolutove od 3 kivija i pospite tortu bademom. Ostavite da prenoći u frižideru i uživajte u bogatom voćnom ukusu.
Prijatno!
Izvor: Sensa