Kako se približe topliji dani, sladoled postaje omiljena poslastica na mnogim trepezama. Ukoliko želite zdraviju varijantu sladoleda, bez veštačkih boja, aroma i bez ogromne količine šećera, imamo ideju za vas.
Donosimo vam recept za kremast i slastan rafaelosladoled. U njemu nema dodatog šećera, jaja, a ni mleka - potpuno je veganski, može se jesti tokom posta. Ukoliko želite da smršate ili ne želite da unosite previše šećera, ovaj sladoled definitnvno manje goji od kupovnih.
Priprema se jendostavno, sastojci će se super sjediniti, a glavna baza mu je banana. Preko sladoleda možete dodati mrvljene rafaelo kuglice ako želite nešto slađe, ali ako želite zdravu varijantu, onda je pravi izbor posuti sladoled kokosovim brašnom i preliti bademovim puterom.
Sastojci.
- 2 zaleđene banane
- 1/4 šolje zamrznutog kokosovog mleka
- 2 do 4 kašike kokosovog jogurta
- puter od badema
Celu pripremu pogledajte u video prilogu ispod!
Izvor: Sensa