AROMATIČNI SLANI MAFINI - OD JEDNOSTAVNOG JELA DO SPECIJALITETA: Tajna je u jednom začinu koji čini čuda

Donosimo vam recept za brze slane mafine sa aromatičnim začinima koji su odličan izbor kada vam se najave gosti, nemate ideju šta da spremate za večeru ili deci za užinu.

Shutterstock

Da bi neko jelo bilo ukusno, ne mora da bude ni komplikovano ni skupo. Dovoljno je nekoliko sastojaka, često onih koje uvek imate u frižideru, a uz dodatak začina dobiće drugačiji šmek. Ako vam se najave gosti, nemate ideju šta da spremite za večeru ili deci za užinu, napravite slane mafine čiji je tajni sastojak kari! Možete ih spremiti sa brašnom po želji, a jogurt i tikvice će im dati sočnost. Evo recepta:

Sastojci:

(za 12 mafina)

  • 2 jajeta
  • šolja jogurta
  • 100 g pilećih prsa
  • pola narendane tikvice
  • 5 kašika griza
  • 6 kašika integralnog brašna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • kašika karija
  • so, biber

Priprema:

Umutite jaja, dodajte jogurt, brašno, griz i tikvice. Isecite pileća prsa na komadiće, pomešajte sa prethodnom smesom i začinite solju, biberom i karijem. Sve dobro izmešajte. Ako je previše retko, dodajte još malo brašna, ako je previše gusto, sipajte još malo jogurta. Sipajte u korpice za mafine i pecite na 200 stepeni, oko 35 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.

Izvor: Sensa