Ukoliko volite da jedete tikvice, ne morate samo da ih pohujete ili punite, pita od ove omiljene letnje namirnice je fenomenalna. Lako se priprema,ne trebaju vam kore i jaja, a posebnu sočnost joj daje grčki jogurt.
Priprema se lako po tradicionalnom grčkom receptu, a kada je servirate toplu, preko možete dodati i kašiku pavlake, kao i kriške paradajza. Zasitan doručak, večera ili predjelo koji će vam ukućani ponovo naručiti. Jedan od sastojaka je feta, a kozju sir možete staviti opciono, po želji i ukusu.
Sastojci:
- crni luk
- 1/2 šolje maslinovog ulja
- 4 tikvice
- mladi luk
- nekoliko listova sveže nane
- 4 jaja
- 1 šolja grčkog jogurta
- 300g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 200g feta sira
- 100g kozjeg sira (po želji)
- pavlaka, paradajz (po želji)
Priprema:
Crni luk i maslinovo ulje stavite u blender i miksajte dok ne dobijete jedinstvenu smesu. Izrendajte tikvice, pa dodajte iseckan mladi luk, umućena jaja, nanu, jogurt, brašno, izgnječen feta sir, prašak za pecivo i kozjui sir po želji. Sve dobro izmešajte da se sjedini smesa. Zatim u smesu sa tikvicama dodajte prvu smesu od luka i maslinovog ulja.
Podmažite maslinovim uljem pleh, pa ravnomerno rasporedite smesu za pitu. Peko nje sipajte još malo maslinovog ulja. Pecite u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
Uživajte!
Ceo postupak pogledajte u video prilogu ispod!
Izvor: Sensa
Dnevni horoskop za 17. februar 2025: Vagi kontakti donose nove prilike, Lav preteruje sa emocijama
Nedeljni horoskop od 17. do 23. februara 2025: Neko će doživeti sudinski susret, nekome iznenada stiže novac
Zašto treba da se budite u 5 ujutro? Jačaju se 3 osobine važne za uspeh, ali samo ako ispunjavate jedan uslov
Dnevni horoskop za 16. februar 2025: Škorpiji će srce brže zakucati, Jarac okuplja ljude oko sebe
Kako da upoznate čoveka? Mudri citati Dostojevskog otkrivaju kada se najbolje vidi nečija duša