Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VEČERA PUNA PROTEINA I VITAMINA - ODLIČNA ZA OPORAVAK TELA POSLE TRENINGA: Potiče iz Italije, a pravi se za 15 minuta!

Autor Vanja Ostojić

Kada nemate ideju šta da jedete za večeru, predlažemo jednostavno, a hranljivo i zdravo jelo- fritatu s tikvicama i paprikom. Evo recepta.

 Recept za fritatu s tikvicama i paprikom Izvor: Shutterstock

Zdrava ishrana uopšte ne mora da bude komplikovana, važno je da je raznovrsna i nutritivno bogata. Znamo da bi trebalo da pojedemo bar dve porcije povrća dnevno, pa vam donosimo recept za lagano i brzo jelo koje potiče iz Italije. Nosi naziv fritata, a pravi se od jaja i od namirnica koje trenutno imate u kući. Podseća na omlet, uz različite dodatke i peče se u rerni. Mi predlažemo fritatu s tikvicama, boranijom i paprikom. Ako volite estetiku na tanjiru, stavite više različitih vrsta povrća drugačijih boja (ma primer crvena i zelena paprika, paradajz, zelena boranija, grašak, spanać…)

Potrebno je:

  • 4 jajeta
  • 200 g tikvica
  • 100 g graška ili boranije
  • 2 paprike
  • 150 g tvrdog sira (može i biljni)
  • Maslinovo ulje
  • Origano, so, biber

Priprema:
Posudu za pečenje podmažite maslinovim uljem. Poređajte tikvice isečene na kockice , kolutove paprike i mahunarke po želji. Sa strane umutite jaja, začinite po ukusu, pa prelijte preko povrća. Pospite rendanim sirom i pecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj