Za kremaste kocke sa limunom potrebno vam je oko sat vremena. Idealan je za zimske dane dok pijete čaj i evocirate letnje uspomene. Ovaj ukusan i osvežavajući desert vaši ukućani će obožavati.
Sastojci:
- ½ šolje neslanog putera
- ½ šolje šećera
- ¼ kašičice soli
- 1 šolja brašna
- 4 velika žumanceta
- 1 konzerva zaslađenog kondenzovanog mleka
- ¾ šolje svežeg limunovog soka (oko 3 limuna)
Priprema:
Zagrejte rernu na 350 stepeni, namažite maslacem tepsiju i dno obložite pergament papirom, Napravite koru tako što ćete mikserom umutiti puter, šećer i so dok smesa ne postane glatka. Dodajte brašno i mešajte na laganoj vatri dok se ne sjedini. Pritisnite dno testa i izbockajte viljuškom. Pecite dok ne porumeni od 15 do 20 minuta. Zatim napravite fil. U velikoj činiji umutite 4 žumanceta, kondenzovano mleko i limunov sok. Prelijte smesu preko vruće kore, vratite pleh u rernu i pecite dok se fil ne stegne između 25 i 30 minuta. Kada se ispeče, sačekajte da se ohladite, pa kocke stavite u frižider dok se ne stegne barem na 2 sata, a idealno je da odstoji 2 do 3 dana. Isecite tortu na 16 kocki i stavite preko malo šećera u prahu.
Ako vam je ovo bilo zanimljivo, pročitajte kako da napravite kolačiće koji se ne peku.
BONUS VIDEO:
Izvor: Sensa