Potreban vam je recept za doručak unapred za porodicu ili za goste? Dan ranije stavite tepsiju sa karamelizovanim jabukama u frižider i dobijate slasnu poslaticu ujutru!
Francuski tost sa jabukama
Sastojci:
- vekna hleba isečena na deblje kriške
 - 5 kašika maslaca
 - šolja šećera i 2 kašike svetlo-braon šećera
 - kašičica soli
 - kašika svežeg limunovog soka
 - 4 oljuštenih jabuka
 - 6 umućenih jaja
 - šolja punomasnog mleka
 - 2 kašičice čistog ekstrakta vanile
 - ½ kašičice mlevenog cimeta
 - šećer u prahu
 - grčki jogurt, seckani orasi i maline
 
Priprema:
Stavite kriške hlebau pleh i ostavite da odstoji. Zatim rastopite maslac u tiganju i dodajte šećer, so i limunov sok. Dodajte 1 šolju smeđeg šećera, 1/4 kašičice soli i limunov sok. Kuvajte i mešajte sve vreme, dok se šećerne rastopi i sklonite šerpu kad krene da ključa. Onda dodajte jabuke i kuvajte ih dok ne omekšaju i porumene. Ostavite da se ohladi pola sata. Kada to završite, umutite jaja, mleko, preostali šećer i ekstrat od vanile. Umočite hleb u smesu i poređajte na vrh jabuke u koncentričnim krugovima, a zatim sipajte preostalu smesu na vrh. Ostavite u frižideru najmanje 2 sata, a najidealnije bi bilo da odstoji jedan dan. Zagrejte rernu i pecite od 35 do 45 minuta. Ohladite 15 minuta, a zatim dodajte preko malo cimeta i šećera u prahu. Možete da poslužite sa grčkim jogurtom, orasima i malinama.
Ako vam je ovo bilo zanimljivo, pročitajte kako da napravite domaću, zdravu nutelu.
BONUS VIDEO.
Izvor: Sensa