Sastojci za 4 osobe:
- 150 g krompira
- 2 kašike maslinovog ulja
- 70 g luka
- 400 g tikvica
- so
- 350 ml vode
- 1 kašika bosiljka
Priprema:
Krompir skuvajte u ljusci. Na zagrejanom ulju kratko pržite sitno iseckani luk, dodajte izrendane tikvice, so, malo vode i dinstajte desetak minuta dok tikvice ne omekšaju.
Krompir oljuštite i zajedno sa tikvicama dinstajte. Dodajte ostatak vode i bosiljak, pa ostavite da provri.
Izvor: Coolinarika
Topla obrok-salata: tikvice sa prelivom od oraha (RECEPT)
Sastojci:
Za salatu:
- 2 tikvice
- 2 paprike
- 200 g hleba po želji
- 150 g čeri paradajza
- 100 g rukole
Za preliv:
- kašičica senfa
- 3 kašičice belog balzamiko sirćeta
- 4 kašike biljnog likera (opciono)
- 4 kašike orahovog ulja
- 1 glavica crvenog luka
- 100 g oraha
Priprema: Oprane i očišćene tikvice iseckajte na ploške, papriku i paradajz na komade, a hleb na kockice. Iseckajte luk, pa sve sastojke za preliv dobro izmešajte. Sipajte ulje u tiganj za grilovanje i propržite papriku, tikvice i hleb. Iseckajte rukolu, pomešajte sa ostalim sastojcima i poslužite s pripremljenim prelivom.
Izvor: Lepa i srećna
Dnevni horoskop za 3. april 2025: Blizanci imaju potrebu da se osame, Vodolija reorganizuje životni prostor
Šta boja telefona govori o vama? Pobednici uvek imaju isti izbor, a najčešću biraju oni kojima je važna suština
Šta broj stana ili kuće govori o vlasniku? Numerologija otkriva da li na adresi živi intelektualac ili boem
“Zasadi drvo” – jedna vizija, šest godina, milion sadnica
Kako da gledate kroz ljude? Frojdova tehnika i danas radi, a zasniva se greškama koje svaki čovek često pravi