Sastojci (za 1 šolju namaza):
- 2 velike ili nekoliko manjih tikvica (otprilike 800 g)
- 2 kašike maslinovog ulja
- ½ kašičice krupne morske soli
Priprema:
Rernu zagrejte na maksimum (najčešće je to 250 °C) i uključite program „gril s ventilatorom“. Tikvice po dužini nasecite na šnite debele 5 mm. U maloj činiji pomešajte ulje i so. Tiganj za pečenje prekrijte masnim papirom, uredno složite šnite tikvica u jednom sloju i četkicom ih premažite mešavinom soli i ulja.
Pecite 15 do 18 minuta ili dok tikvice dobro ne porumene. Pečene šnite stavite u blender i izmiksajte u glatki namaz.
Ako vam je ukus ovakvog namaza suviše blag, pojačajte ga dodavanjem uobičajenih sastojaka za humus: svežeg belog luka, limunovog soka i tahinija.
Izvor: Sensa
Dnevni horoskop za 17. februar 2025: Vagi kontakti donose nove prilike, Lav preteruje sa emocijama
Nedeljni horoskop od 17. do 23. februara 2025: Neko će doživeti sudinski susret, nekome iznenada stiže novac
Zašto treba da se budite u 5 ujutro? Jačaju se 3 osobine važne za uspeh, ali samo ako ispunjavate jedan uslov
Dnevni horoskop za 16. februar 2025: Škorpiji će srce brže zakucati, Jarac okuplja ljude oko sebe
Kako da upoznate čoveka? Mudri citati Dostojevskog otkrivaju kada se najbolje vidi nečija duša